2014. jan 20.

Legyetek jók, ha tudtok

írta: Lmagazin
Legyetek jók, ha tudtok

"Ferenc pápa szokása szerint a Ford Focus típusú gépkocsival hagyta el a Vatikánt. Az esős idő ellenére nagy tömeg várta a pápát, aki először a plébánia hívőivel, majd a tévékameráktól távol hajléktanokkal és bevándorlókkal és az őket segítő önkéntesekkel találkozott. Egy hajléktalant és egy bevándorlót a pápa meggyóntatott." (HVG.hu, 2014.01.19.)

Ennek a hírnek semmi, de tényleg az ég egy adta világon semmi köze nincs Magyarországhoz. Érthetetlen, hogy miért került ide. Itt sem vallásról, sem kereszténységről nem lesz szó egy percig sem. Miért is lenne?

A héten látott napvilágot a hír, hogy a Fővárosi Önkormányzat közterület-használati bizottsága adminisztratív eszközökkel gátolja és György István főpolgármester-helyettes (FIDESZ) javaslatára halasztja el a karitatív ételosztásokhoz szükséges területfoglalási engedélyek kiadását. Állítólag a fővárosi vezetés azért döntött a kérelmek ki nem adása mellett, mert sok lakossági bejelentés érkezett az ételosztásokkal együtt járó kellemetlenségek miatt, többek között azért, hogy elviselhetetlen bűz terjengett.

Vajon honnan érkezett a sok lakossági bejelentés? A Lendvay u. 28. szám alatti Fidesz-központból? Őket zavarta a hónapról-hónapra kígyózó embersor a karitatív szervezetek és adományozók ételosztó sátrai előtt? Bizonyára piszkosul kellemetlenné vált, hogy a vidéki állandósult szegénység után Budapesten is embertömegek állnak ételért. Ezt még a fizetett lakájmédia sem tudja elhazudni, mert ezeken a napokon tízezrek látták a saját szemükkel, hogy Orbán társadalompolitikája mit tett a szegényebbekkel. És mivel ezt nem lehetett elhazudni, ezért betiltották. De nem úgy, hogy ráírják a papírra, nem.Csak egy beláthatatlan időpontra helyezték át a döntést. Vessünk egy pillantást a bizottság tagjaira, akik nevüket adták ahhoz, hogy a szegények  ne jussanak meleg ételhez: Ughy Attila (elnök, Fidesz-KDNP), Losonczy Pál (alelnök, JOBBIK Frakció), Németh "Rezsiharcos" Zoltán (FIDESZ - KDNP Frakció), Szalay-Bobrovniczky Alexandra (FIDESZ - KDNP Frakció), Hanzély Ákos (ő teljesen ártatlan ebben a gyomorforgató ügyben.

ughy.JPGSzóval, újra Ughy, kerületünk polgármestere, az álláshalmozások koronázatlan királya van benne ebben a Tündérmesében. Ughy Attila, aki egyszerre 7 állást is betölt, aki volt üzlettársainak sorba ügyvezetői és szakértői állásokat osztogat a kerületben úgy gondolja, hogy a budapestieket - meg a Fidesz-központot - nem zavarhatja a szegények "szaga". Ughy szerint a szegények "bűze" zavarja a budapestieket.

Nem a milliárdos adócsalások, a három év alatt gázszerelőkből lett milliárdosok, a napi szintű mutyik és lenyúlások, a haveroknak osztogatott havi szintű apanázs, meg a gyerekeken gazdagodó strómanok. Kedves Polgármester úr! A budapestieket, a józan magyar értelmiséget, a mindennapjaival küzdő melósokat és irodistákat, a külföldre menő fiatalokat és a legelesettebeket nem a szegénység szaga zavarja, hanem azok, akik meglopva a társadalmat, az országot ezt előidézik.

Az a rossz hírem, hogy több millió magyar hamarabb fog asztalhoz ülni a legszakadtabb szegénnyel, mint magával, meg a bizottság többi tagjával.

Visszatérve erre a tényleg gyomorforgató ügyre, érdemes felidézni az előzményeket. Ughy nem először akadályozza meg a szegények gyámolítását. Már egy éve Márton-napkor is megtiltották, hogy a Flórián téren meleg ételt és ruhát osszanak a hajléktalanoknak, akkor még a közlekedési okokra hivatkozva. Tehát indok mindig van, hogy Budapest vezetése belerúgjon egyet a szegényekbe. Ughy még azt is kilátásba helyezte, hogy aki a tiltás ellen jótékonykodik, az minden figyelmeztetés nélkül szankcióknak lesz alanya. És amíg a szegényektől eltiltja a meleg ételt és használt ruhát, addig a kerületi Polgári szalonokban előkelő módon, díszes társaságban, mulatós zenével megünneplik a Márton-napot. (a közpénzből fizetett pr cikkből kiderül: Az étel mellé kellemes zene, illetve nótacsokor és operett dalok társultak. )

És hogy tapasztalatlanabb, vagy fiatalabb olvasóink is tudják, hogy mi a Szent-Márton nap eredete, és Márton püspök vajon miről vált híressé, valamint mindehhez hogyan viszonyul Ughy Attila (és itt nagyon, de nagyon nem szeretnénk hitbéli kérdésekkel foglalkozni, ahogy már az elején is megírtuk, hisz ehhez semmi közünk) "nemes" cselekedete, annak itt van egy kis olvasnivaló, de a lustáknak itt a sztoriból a lényegi kivonat:

"A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak. Aznap éjszaka álmában megjelent Jézus a koldus alakjában. Innentől kezdve nem a hadsereget, hanem Istent szolgálta, megkeresztelkedett. Misszionáriusként sok jót cselekedett. Jóságáról még életében legendák keringtek, püspökké akarták szentelni. A monda szerint mikor ennek hírét vette, az érte jövő küldöttek elől nagy alázatosságában a ludak óljába bújt. A szárnyasok azonban gágogásukkal, szárnyuk verdesésével óriási zajt csaptak, így elárulva Márton rejtekhelyét. Mártont 371-ben püspökké szentelték és haláláig, 398-ig Tours-ban segítette a rászorulókat."

Végezetül egy kis klipp, aminek szintén semmi köze a cikkben szereplő tényekhez és személyekhez, de talán jobb kedvre deríti Önt is és az utcán éhen fagyókat is:

 

 

 

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság polgármester 18 ughy attila pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila;