2014. jan 31.

253 forinton a svájci frank

írta: Lmagazin
253 forinton a svájci frank

cunami 1.jpg-Végleg lemondott a devizahitelesek megsegítéséről a fideszes kormányzat - nyilatkozta egy pénzügyi vezető, miután Orbán és Matolcsy nyilatkozataiból egyértelművé vált, hogy nem hajlandóak semmit tenni a forint zuhanása ellen.

A hozzáértők szerint amikor a gyengébb valutákat leértékelődés fenyegeti a kormányok és a jegybankok mindent megtesznek a befektetők megnyugtatása érdekében, ami a kulcsszereplők személyes megkeresése mellett általában a kamatok finoman adagolt emelését is jelenti. A türelmüket vesztett Orbánék ehelyett mindent éppen fordítva csinálnak, megfenyegetik azokat, akiknek ők adták el a forint kötvényeket és tovább csökkentik az alapkamatot. Hogy miért? Talán mert nem tudják elfogadni, hogy a Világ 99%-át nem tudják kétharmaddal kormányozni.

A folytatólagos kuruckodásnak persze meglesznek az áldozatai, méghozzá a két és félmillió devizahiteles személyében, akik többsége számára a 240 forintos svájci frank törlesztése is sokszor megoldhatatlan hóvégi feladat. Tegnap az egyik francia bank által kiadott előrejelzés április végére már 274 forintos svájci frankkal számol, ami  tízezrekkel dobja meg a jelenlegi törlesztőrészleteket.

Szólj hozzá

fidesz adósság deviza alkalmatlanság