2014. feb 06.

Átadták Pestszentimre megújult központját

írta: Lmagazin
Átadták Pestszentimre megújult központját


pik 1.jpgKözös ünnepség keretében adták át a XVIII. kerület Összefogás pártjai Pestszentimre központjának az elkészült beruházásait, amelyet még 2009-ben az előző városvezetés a helyben élő lakosság bevonásával dolgozott ki és szerzett hozzá mintegy 830 millió forint támogatást.

Az átadási ünnepségen Mester László, a városrész előző polgármestere elmondta, hogy a pestszentimrei fejlesztés beleillett a korábbi időszak kerületi sikertörténeteinek a sorába, amelyet megelőzött a szintén uniós támogatással megvalósult Havanna lakótelepi szociális rehabilitáció, a pestszentimrei szakrendelő megépítése, de ide tartozik a Bababirodalom bölcsőde és az Attlia utcai óvoda kialakítása is. A XVIII. kerület 2008-ban a lakosság által ösztönzött fejlesztési célok megvalósítására hárommilliárd forintos kötvénykibocsátásról döntött, amelynek fedezetéből megújult harminchét játszótér, sétányok és járdák épültek, energia takarékosságú beruházások indulhattak csaknem ötven társasházban és önkormányzati intézményben.

Szaniszló Sándor polgármester jelölt a köszöntőjében örömtelinek nevezte, hogy a csúszások ellenére végre átvehetik a pestszentimreiek a városközpontot, amit közösen álmodtak meg. A beruházások teljességéhez az is szükséges, hogy biztonságban érezze magát a lakosság, a szocialista képviselő ígéretet tett arra, hogy az őszi önkormányzati választások után mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy visszaszoruljanak a napi rendszerességű, főleg a védtelenebbek ellen elkövetett bűncselekmények. 
A csaknem egymilliárdos beruházással kapcsolatban a legtöbb panaszra az ad okot, hogy az építkezésekből ezúttal is teljesen kihagyták a kerületi vállalkozásokat, akik az utóbbi három és fél évben lassan megszokják, hogy önkormányzati megrendelésekhez csak azok juthatnak, akik valamiért kedvesek a helyi hatalomnak. A XVIII. kerületi vállalkozók kimaradtak a jelenleg folyó csatornázási munkálatokból is, a közel öt milliárd forintnyi megrendelés Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármesterének a vállalkozását gazdagítja.
Szólj hozzá

polgármester mester lászló szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre