2014. feb 11.

Keresztet vethetnek Alacskán a köztéri kamerákra

írta: Lmagazin
Keresztet vethetnek Alacskán a köztéri kamerákra

csabafi_1.jpgTovábbra sincs szerencséjük az Alacska lakótelepieknek a megválasztott képviselőjükkel Csabafi Róberttel. Csabafi urat, aki egyszemélyben a Pestszentimrei Részönkormányzat elnöke is valaki figyelmeztethette, hogy lassan kampányidőszak van és most van az utolsó alkalom, hogy tegyen valamit a körzetéért, ha újra képviselő szeretne lenni.

A lakótelepiek egybehangzó véleménye szerint a fideszes képviselő három és féléves tartozása, hogy Alacskán nem építették ki a közterületi kamera rendszert. A korábbi szocialista város vezetés 2010-ben 28 millió forint összeggel beterveztette a beruházást, kiírák a megvalósításhoz szükséges közbeszerzési pályázatot is, az őket váltó helyi hatalomnak csak ki kellett volna hirdetni a győztest, hogy fél év alatt megfelelő köztéri védelmet kapjon a helyi közösség.

Sajnálatos módon akkor a frissen hatalomba kerülő Ughy Attila polgármester spórolásra hivatkozva leállíttatta a beruházást, ami azóta sem került vissza a kerületi prioritások közé. Időközben a Városőrség feloszlatása miatt, amit az állandósult rendőrhiány csak súlyosbított elharapózott a bűnözés a XVIII. kerületben, ami alól Alacska és Pestszentimre sem mentesülhetett.

A lakosság nyomására az utolsó ülésén a Pestszentimrei részönkormányzat végre beterjesztett egy javaslatot, amelyben kérték a polgármestert, hogy 40 millió forintból kezdje meg Alacska kamera rendszeres védelmének a régen esedékes kiépítését. Bár a javaslatot akkor a fideszes többség megszavazta az örömhírnek csak néhány napig örülhettek az érintettek, mert Ughy Attila polgármester a képviselő testület február 11-i ülésén ismét előhúzta a takarékoskodni kell kártyát. És lássunk csodát, Csabafi képviselő úr hamut szórva a fejére a képviselő testületi ülésen leszavazta a saját kezdeményezését annak ellenére, hogy az ellenzéki képviselők támogatták az ötletet és csak néhány szavazat kellett volna ahhoz, hogy vissza szoruljon Alacskán a bűnözés.

Szólj hozzá

átverés ughy attila csabafi róbert alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre