2014. feb 12.

Orbán nyilvánosan megalázta a kerületieket

írta: Lmagazin
Orbán nyilvánosan megalázta a kerületieket

Orbán egyszer és mindenkorra megüzente Pestszentlőrinc-Pestszentimre választópolgárainak, hogy semmire sem tartja őket.

kl.jpgMi mással is lehetne indokolni, hogy az ország 15. legnagyobb településére - Kucsák László személyében - egy olyan embert delegált, akit a fideszes képviselőjelölti lista 88. helyére tartottak alkalmasnak.

Kucsák László nevéhez mindeddig egyetlen országos jelentőségű kezdeményezés sem kapcsolódik, komolyabb vitákban sem mérette meg magát. Így ha egy jelentéktelen humán szavazóautomatával akarnák azonosítani Kucsákot, mint "a politikust", akkor nem állnánk messze a valóságtól. Mindennek tetejébe még a kerület képviseletére is teljességgel alkalmatlan volt az egykori iskolaigazgató, aki a városrészt ért sorozatos gazdasági csapások - Malév csődje, Lőrinci Hengermű bezárása - kapcsán is csak sunnyogott a Parlamentben. 

Az, hogy mégis Kucsákot, az egykori ifjú kommunistát és szabad demokratát indította a kerületben a Fidesz, egyértelműen rávilágít, hogy milyen komoly válságban szenved a kerületi jobboldali közösség. Kucsák még annak ellenére is a legkisebb rossznak számított, hogy valószínűen köztörvényes bűncselekmények kapcsán kell majd az igazságszolgáltatás elé állnia "A gyerekek tolvajának".

Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy ahogy eddig, Kucsáknak ezután sem teremthetne túl sok babér az Országgyűlésben (márcsak azért sem, mert értelemszerűen nem kerül be a Parlamentbe). A kerület érdekképviselete sosem látott mélypontra kerülhet Kucsák megválasztásával, és ez elég egyértelmű üzenet Orbántól: Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosságának a fideszesek nem osztanak lapot. Sem fejlesztési pénzeket, sem érdekképviselet nem kap a kerület, csak fideszes kifizetőhelynek tartják.

Szólj hozzá