2014. feb 16.

Nincs pénz az automatákban

írta: Lmagazin
Nincs pénz az automatákban

atm.jpgÜres pénzkiadó automaták fogadják az embereket a XVIII. kerületben az Üllői út teljes hosszában és a forgalmasabb kereszteződésekben is ezen a hétvégén.

- Végig jártam az egész Üllői utat, a kapitányságtól a villanytelepig, hiába van kártyán a teljes nyugdíjam nem tudok piacon bevásárolni, mert négyszáz forint van a zsebemben - mondja elkeseredve Tenkes Imre, aki a egy órán át próbált a fájós lábain készpénzhez jutni, mindhiába.

Egyik szerencsés lakos még kétezresekben fel tudott venni negyvenezer forintot, a sok papírpénz láttán még bosszankodott egy kicsit, de legalább meg tudta venni a család számára a hétvégi főznivalót. A szakemberek általános véleménye szerint kezd beérni a bankok fideszes lehúzása, ami leszerelt ATM-ek hűlt helyében és a jövőben egyre gyakrabban előforduló üres pénzkiadó berendezések formájában fogja bosszantani az embereket.

-Hiába írták elő, hogy ingyenesen lehet havi százötvenezer forintig pénzt felvenni, ráadásul más bankok automatáiból is, ha ez oda vezet, hogy a bankok nem fogják rendesen ellátni a számukra milliárdos veszteséget termelő szolgáltatást - mondták szűkszavúan az egyik nagybank telefonos ügyfélszolgálatán hozzátéve, hogy Budapesten elsősorban a kevésbé frekventált, külső kerületekben kell az egyre gyakoribb készpénzhiányra felkészülni.

Az erdélyi származású Tenkes úr szerint a helyzet kezd az egykori román diktátor idejére hasonlítani, amikor elméletben mindennek megfizethető államilag rögzített ára volt, csakhogy nem lehetett semmit kapni a boltokban és éheztek az emberek.

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés atm