2014. feb 17.

Szabályosan lehetetlen

írta: Lmagazin
Szabályosan lehetetlen

IMG_3265.jpg

Átgondolatlan táblázásokkal lehetetlenítik el a Mikszáth utca lakóinak életét a csatornázás ürügyén. A  lakók hiába jelezték a problémát az önkormányzatnak, válaszra sem méltatták őket. Most az ellenzékhez fordultak segítségért. Kunhalmi Ágnes és Ternyák András a helyszínen tájékozódott.

A Mikszáth utca lakói saját bőrükön tapasztalhatják meg, mivel jár a csatornázás, ha az nem kellő körültekintéssel végzi a kivitelező. A csatornázás ugyanis nem csak nem arról szól, hogy egyszerűen ásunk egy gödröt és abba szennyvíz elvezetésére szolgáló csövet helyezünk és földet rá, hanem mint ahogy a mostani helyzet is mutatja közútkezelői és forgalom technikai feladat is tervezni kell. A KRESZ táblák kihelyezésének egyik kulcspontja, hogy tudjuk mit akarunk, ismerjük a táblákat és a környéket.

Az elmúlt hetekben csatornázási munkák kezdődtek a Mikszáth utcában az Aranyeső utca felől. Az Aranyeső utca felől a gépjárműforgalom megszűnt, így behajtani az ott lakók a Nefelejcs utca felől tudnának, ha a hozzáértő beruházó nem akadályozná azt. A Nefelejcs utcán a buszmegálló után közvetlenül már egy a kötelező haladási irányt jelző tábla kerül, amely megtiltja a jobbra kanyarodást. A Mikszáth utcára pedig a "mindkét irányból behajtani tilos" tábla került. Jogos az ott lakók aggodalma, hiszen a rendőrség munkája az elmúlt 3-4 évben kimerül a közlekedési bírságolásban. A lakók problémájukkal megkeresték a polgármestert, a körzetes képviselőt és a rendőrség vezetését, ám változás nem történt. Most a sajtóhoz és a demokratikus összefogás képviselőjelöltjéhez fordultak segítségért. 

IMG_3271.jpg

Kunhalmi Ágnes, a demokratikus összefogás kerületi jelöltje és Ternyák András önkormányzati képviselő a lakókkal találkozott a helyszínen. Tájékozódtak és ígéretet tettek arra, hogy az áldatlan állapotok rendezése végett haladéktalanul megkeresnek minden illetékes szervet az ügyben. Kunhalmi Ágnes megjegyezte, megengedhetetlennek tartja azt a fajta gőgöt, hogy a lakók panaszait még válaszra sem méltatják. Elmondása szerint ebben is új helyzetet kell teremteni április 6-a után.  

Szólj hozzá

felelősség xviii kerület Pestszentlőrinc Kunhalmi Ágnes Pestlőrinc demokratikus összefogás Ternyák András