2014. feb 18.

Európai Parlamenti látogatók a SOFI-ban

írta: Lmagazin
Európai Parlamenti látogatók a SOFI-ban

IMG_0653.JPG2014. február 12-én az Európai Parlament két képviselője  tett látogatást a XVIII. Kerületi Speciális Oktató Fejlesztő Intézetben.  dr. Gurmai Zita az EP Alkotmányügyi Bizottság alelnöke, a 16 éves hagyománnyal büszkélkedő Történelmi játszóház rendezvénysorozatnak több alkalommal volt aktív támogatója. A játszóház győztes tanulói az elmúlt években brüsszeli jutalomutazáson vehettek részt, mely nagy élményt jelentett a résztvevőknek, így régi ismerősként találkozhatott az iskola tanulóival.

Brian Simpson Úr, Az Európai Parlament Közlekedési  és Idegenforgalmi Bizottságának elnöke viszont első alkalommal látogatott el az intézménybe. Simpson Úr nagy érdeklődéssel tekintette meg az iskolát. A kézi szövést tanuló gyermekek örömmel mutatták meg munkáikat, a szaktanteremben lévő különleges eszközöket.

Az Elnök Úr korábban testnevelő tanárként jeleskedett Angliában, így nagy figyelemmel kísérte Batári Géza Igazgató Úr tájékoztatóját az iskola életéről, valamint a tanulók kiváló sporteredményeiről, melyre méltán büszke az iskola.

 Az intézményben a látogatás időpontjában komplex tanulmányi versenyt tartottak,, melynek legjobban teljesítő diákjai eljutnak a fővárosi komplex versenyre.

A képviselők  nem jöttek üres kézzel, Gurmai Zita az: általa eljuttatott színezők kifestésében jeleskedő kisiskolásokat ajándékozta meg.

IMG_0688.JPG

IMG_0666.JPG

 

  

 

Szólj hozzá