2014. már 02.

Kiesik a PLER az élvonalból

írta: Lmagazin
Kiesik a PLER az élvonalból

pler kapu.jpgMár a csoda sem segíthet az elmúlt évtizedben még rendszeresen a nemzetközi kupákon is szereplő pestlőrinci kézilabdán, akit mára az NB/I leggyengébb, kisvárosi csapatai is könnyedén leiskoláznak. A menthetetlen helyzetbe került Plert még a bajnokság első felében faképnél hagyta nyolc játékosa, akik megelégelték, hogy a többségi tulajdonos XVIII. kerületi önkormányzat képviselője, Lévai István alpolgármester az ígéretei ellenére rendszeresen átveri őket és nem gondoskodik a bérek átutalásáról. Források hiányában a felnőtt csapat létszámát a kerületi utánpótlásból töltötték fel, így az idősebb profik rutinjának hiányában alig meglepő, hogy néhány fordulóval a bajnokság vége előtt mélyen az utolsó helyre leszakadt PLER mindössze öt pontot szerzett és százhúsz góllal kapott többet, mint amennyit az ellenfeleknek dobtak.

A legutóbbi Cegléd elleni leszereplés után Hutvágner István, a nemrég kinevezett edző azt mondta, hogy mindössze egyetlen játékossal rendelkezik, aki a kézilabda bajnokság élvonalában való, így mérkőzéseket nyerni nem lehet.

A sportszakemberek egyöntetű véleménye szerint a csapatnál a bajok 2011-ben kezdődtek, amikor a hatalomba került XVIII. kerületi fideszes önkormányzat a nyakukba ültette Ughy Attila polgármester régi barátait és üzletfeleit. A Kovács Milán, Török Mihály és Süle László alkotta triumvirátus megláthatta a TAO (a cégek társasági jövedelem adójának a kormány által támogatott sportokra fordítható része) által megszerezhető pénzekben a fantáziát, ezért némi törvénytelenség árán egy saját kft-be szervezték át a pestlőrinci kézilabda utánpótlást. A pénzemberek számítása minden bizonnyal be is jött, mert három év csaknem 400 millió forint TAO-t hívtak le, aminek a felhasználásáról szinte semmit nem lehet tudni.

Szólj hozzá

fidesz kézilabda ughy pler lenyulás