2014. már 06.

Az éhező gyermekeket segítik vasárnap!

írta: Lmagazin
Az éhező gyermekeket segítik vasárnap!

menza.jpg

A hivatalos adatok szerint több, mint ezer olyan kerületi gyermek van, aki nem jut minden nap megfelelő mennyiségű és minőségű élelemhez. Rajtuk segítenek a hét végén.

Sokkoló, és sokak számára nehezen feldolgozható adat, hogy Budapest XVIII. kerületében több, mint ezer gyermek számára nem megoldott a rendszeres étkezés. Ezek a kiskorúak jószerével csak akkor kapnak ételt, ha az iskolában, vagy az óvodában enni kapnak. Azonban esténként, és a hét végén nem megoldott a gyermekek élelmezése.  

Nehezen fogjuk fel, hogy a jelenség, amit eddig csak a hírekben hallottunk, az ma már kerületünkben is a mindennapok része lett. Szomorú adat, de tény, az elmúlt három évben másfél millióval nőtt a mélyszegénységben élők száma Magyarországon. Ezekben a családoknak komoly nehézséget okoz, a gyermekek élelmezése. A szakértők szerint sok esetben hét végén erre nincs is módjuk. A hivatalos kerületi adatok ezer körülire teszik azon gyermekek számát, akik a pénteki uzsonna, és a hétfői reggeli közötti közel 72 órát éhes gyomorral vészelik át. Rajtuk kíván segíteni egy kerületi kezdeményezés. 

A szervezők kérnek mindenkit, aki ismer olyan kerületi családot, vagy gyermeket, akik nehéz sorban élnek, hogy értesítsék őket arról, hogy gyermekeiknek tartós élelmiszer csomagot osztanak!

Az ételosztás időpontja 2014. március 9-én 11:00.

Helyszín a Béke tér és a Lakatos lakótelepen (A Nefelekts utca Lakatos utca sarok)

Szólj hozzá

pestszentlőrinc pestszentimre Pestszentlőrinc gyermekéhezés