2014. már 10.

Igazságos adóteher, és munka a kerületi vállalkozásoknak

írta: Lmagazin
Igazságos adóteher, és munka a kerületi vállalkozásoknak

1011473_1389160147975487_327140742_n.jpg

Kerületi vállalkozóknak tartott közös fórumot Kunhalmi Ágnes, a kormányváltás 2014 kerületi jelöltje és Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt munkatársa a Zila Kávéházban.

A zsúfolásig megtelt teremben Petschnig Mária Zita előadásában rámutatott, a 3 százalék alatti költségvetési hiánytól eltekintve, Magyarország minden gazdasági mutatója romlott az elmúlt négy évben. A közgazdász a statisztikai számokat idézve bemutatta, hogy érdemben nem nőtt, hanem lényegében csökkent a foglalkoztatottság, nőtt az államadósság, és gyakorlatilag megállt a gazdaság növekedése. 

Kunhalmi Ágnes, a kormányváltás 2014 közös jelölje kifejtette, az április 6-i kormányváltást követően nem lehet azonnal csodát tenni. Azonban felelős építkezéssel, és a háborús retorika felcserélésével új pályára lehet állítani az országot. Az ellenzéki politikus elmondta, az új kormány jelentős járulékcsökkentést, minimálbér emelést és 250 ezer valódi munkahelyet ígér. 

Nem tekintik partnernek a kerületi vállalkozókat.

1902749_1389160234642145_2038004302_n.jpg

A kerületi vállalkozók közül többen is szóvá tették, hogy a helyi önkormányzat nem tekinti őket partnernek. Komoly arculcsapásként élik meg, hogy míg a rájuk kivetett adót minden évben megemelte az önkormányzat, addig munkát csak Csomó Tamás várpalotai sógora, és Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester kap a kerületben. Kunhalmi Ágnes ezzel kapcsolatban leszögezte, véget vetnek annak a gyakorlatnak, hogy a kerületi vállalkozók nem kapnak munkát a helyi önkormányzattól.

Pártmédia lett az önkormányzati sajtó.

A fórum több hozzászólója sérelmezte, hogy az önkormányzati sajtó gyakorlatilag fideszes pártmédiává alakult. Elmondásuk szerint a kerületi médiában egymást érik a hamis sikerpropaganda jelentések. Példaként említették, hogy a Városkép újság készre jelentette a még át nem adott PIK-et. Az egyik ismert kerületi vállalkozók ezzel kapcsolatban megjegyezte, az önkormányzati média hitelvesztésének és leértékelődésének legfontosabb fokmérője, hogy már senki nem hirdet benne. 

Szólj hozzá

xviii pestszentlőrinc pestszentimre Pestszentlőrinc Kunhalmi Ágnes