2014. ápr 04.

Ha nincs érved, gyalázkodj!

írta: Lmagazin
Ha nincs érved, gyalázkodj!

A választási kampány hajrájában egyre több Kunhalmi Ágnest gyalázó, igaztalan vádakkal illető szóróanyag jelent meg a kerületi postaládákban. Megvádolták azzal, hogy Gyurcsánnyal együtt, ők ketten tették tönkre az országot, hogy hazudott éjjel-nappal, vagy éppen az ő nevében hamisított, Bissau-Guineából származó, Simon Gáborral közösen feladott, fényképes üdvözlőlapot küldtek a kerület minden lakosának. És ezek többségét persze névtelenül, impresszum nélküli szóróanyagokon tették.

Persze jó oka van ennek, hiszen az így kiszórt anyagok összes költsége lassan meghaladja az egy jelölt által a kampányban felhasználható költségkeretet, és nem szívesen vennék magukra, hogy ezzel éppen az ő képviselőjelöltjük sért törvényt. Hogy honnét származnak a szóróanyagok, nem nehéz rájönni. A most előbukkant kis pártoknak az ilyen kampány nem érdekük. Minden erővel arra koncentrálnak, hogy a választók megismerjék őket, és megnyerjék a polgárokat saját elképzeléseik, programjuk támogatására. A Jobbik nem számíthat az esetleg a baloldali jelölt felé húzó, még bizonytalan választók megnyerésére. Nekik valójában a Fidesz jelölt a valódi ellenfél, hiszen számos területen hasonlóak az elképzeléseik, ezért a Fidesz potenciális szavazótáborából van esélyük szavazatokat leszakítani, azokat saját maguknak megnyerni.

Ezek a szóróanyagok tehát Kucsák László, fideszes képviselőjelölt érdekeit szolgálják leginkább, hiszen csak úgy tud választást nyerni, ha a legesélyesebb ellenfelét kiiktatja, ellehetetleníti a választási harcban. Mivel az érvek, programok terén nem vállal fel semmiféle megmérettetést, vitát, azok elől gyáván megfutamodik, marad az ellenfél lejáratása. Ehhez a Fidesznek és szatellit szervezeteinek a pénz sem okoz gondot, (láthatjuk a Kucsák-plakátokba csomagolt kerületen) bőven futja akár a lejárató szórólapok gyártására, terjesztésére is.

A kampány fejleményei közé tartozik még, hogy egy ideje kámforrá vált a fideszes jelölt. A többi képviselőjelölttel ellentétben hetek óta nem mutatkozik a kerület forgalmas közterületein, nem kampányol személyesen az emberek között. Úgy tűnik a választókkal sincs mit megbeszélnie a Fidesz egy szóban összefoglalt választási programjáról a „folytatjuk”-ról. De az is valószínű, hogy nagyon kínossá vált számára, hogy egyre több kerületi lakos szembesíti őt az előző kampányban tett ígéretei, és a kormányzati ciklusban ezekkel szöges ellentétben tett intézkedések ellentmondásaival. Megértem, valóban kellemetlen lehet neki, ha egyre többen mondják szemtől-szembe: nem kérünk ennek a folytatásából!

Szólj hozzá