2014. ápr 07.

pusztába kiáltott szó

írta: Lmagazin
pusztába kiáltott szó

Magyarország leendő miniszterelnökének.

Ön ebben az országban az elkövetkezendő időszakban - hasonlóan az előző négy évhez - azt tesz, amit akar. Hiszen kétharmados többségben levő, mameluk képviselői, hasonlóan a korábbi gyakorlatukhoz gondolkodás nélkül megszavaznak mindent, amit csak kigondol. Egyet - jogosan - nem tehet. Nem teheti hazugság nélkül azt, amit tegnap esti, győzelmi mámorában már megtett! Nem jelentheti ki, hogy a magyar nép egységesen Ön mögött áll! Nem hivatkozhat arra, hogy a magyar választók így akarták! Nem teheti, mert a választók többsége, 54,5 %-a az országgyűlési választáson nem akarta azt, hogy a Fidesz folytassa a kormányzást. Ez a többség nem a Fideszre, hanem más pártokra adta a szavazatát. A többség tehát nem Ön mögött áll!

Így parlamenti többségük jelentős részben, kétharmados, kiemelkedő többségük pedig kizárólagosan az Önök által a saját testükre szabott választási rendszernek tudható be. Az előző ciklusban megszerzett kétharmados többségüket ugyanis arra használták, hogy úgy alakítsák át az egész országot alkotmányostul, oktatási, közigazgatási, adózási és információs rendszerével együtt, hogy az kizárólag a Fidesz hatalmi céljait szolgálja. És ennél az átalakításnál a demokráciákban szokványos és jogosan elvárt módszertől eltérően teljesen figyelmen kívül hagyták a Fideszen kívüli pártok, civil szervezetek, azaz a társadalom nagyobb részének véleményét, észrevételeit, kifogásait.

Ennek a politikának a folytatása, amit Ön választási programként megígért, nem az ország felemelkedését fogja szolgálni. A társadalom többségének akaratát csak ideig-óráig lehet negligálni. Az emberek türelme gyorsan elfogy. Ezáltal Magyarország lakosságának fogyatkozása is fel fog gyorsulni. Hiszen a fiatalok, eltérően az Ön generációjától teljesen szabad rendszerben nőttek fel, hozzászoktak a valódi demokráciához, nehezen tolerálják az önkényt, a véleménynyilvánítás szabadságának de facto korlátozását, a folyamatos hazugságokat, a másutt meglevő lehetőségek hazai hiányát, az „egyesek” kivételezettségét a nagy többséggel szemben. És ha ők nagy számban elmennek, követve számos társukat, meghal az ország.

Nagy a kormányzópárt, és benne hatalmas az Ön személyi felelőssége. Most már bizonyos, nyolc évet kaptak arra, hogy valóban megtegyék azt, amit Önök folyton ígértek, felemeljék Magyarországot. Ehhez akadálymentesített a pálya. De Magyarország nem csak a Fidesz párttagokból, aktivistákból és szimpatizánsokból áll. Sőt, ők határozottan a kisebbséget jelentik. Ha valaki a magyar polgárokról beszél, mint ahogyan azt Ön korábban igen sűrűn tette, nem csukhatja be a szemét a hárommillió nyomorszinten élő polgártársunk láttán, nem mehet el szó és tettek nélkül az éhező gyermekek mellett, és főként nem döntheti teljesen romba a polgári lét biztosítékát szolgáló demokratikus és jogállami rendszert. Mert ha ez nincs, nem lesz semmi, ami a polgárokat, köztük akár Önt is, ha esetleg úgy adódna, majd megvédje.

Kívánom, hogy a sokakban felmerülő, hasonlóan megfogalmazott gondolatok bár ne lennének pusztába kiáltott szavak, de a korábban megéltek kevés reményt adnak erre.

Az írást a Füstölgő című blogról vettük át

 

Szólj hozzá