2014. máj 04.

Miért tahóskodik Obama Orbánnal?

írta: Lmagazin
Miért tahóskodik Obama Orbánnal?

obama 1.jpgMinden bizonnyal Gazdája mélabúját öntötte egy terjedelmes és szívbe markoló blogba a Magyar Nemzet hírhedt publicistája, amelyben azon kesereg, hogy szemmel láthatóan végleg elmarad az USA elnökének a személyes gratulációja Orbán trükkös (és itt-ott csalásoktól sem mentes) kétharmadához. Holott (!) értekezik Fricz, Orbánnak a demokratikus elkötelezettségét és államférfiúi kiválóságát figyelembe véve Obama még a cipőfűzőjét sem köthetné be.

A cikk, mint fentebb írjuk hosszú és mélabús ( http://mno.hu/fricztamasblogja/obama-udvariatlan-volt-orbannal-szemben-1223647 ), ám egy tekintetben egészen biztosan pontatlan, méghozzá az egyesült államokbeli demokraták Orbánhoz való viszonyulásában. Még Obama előző választási kampánya alatt mondta ki egy politikai elemző, hogy addig jó a jelenlegi magyar miniszterelnöknek, amíg nem a republikánusok kerülnek hatalomra, mert ők nem lennének ennyire elnézőek a szövetséges államok demokratikus kilengéseivel szemben. 

Az orbáni kuruckodásnak hála Magyarországra már most neheztel a demokratikus Világ nagy része, még csak az kellene, hogy magunkra húzzuk az USA haragját is, mert akkor az is mesebeli jólétnek fog tűnni, amiben jelenleg vegetálunk. Feltételezzük ezt érti Orbán is, emiatt bízta inkább Fricz Tamásra a hiúságán esett sérelem kikiabálását.

Szólj hozzá

orbán obama sértettség viktátor