2014. máj 06.

A látszatra sem adnak

írta: Lmagazin
A látszatra sem adnak

Pestszentimrén az utóbbi hetekben igen parázs hangulat alakul ki, ha szóba kerülnek Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester helyi csatornázó brigádjai. A lakók szájából megállíthatatlanul folyik a panasz a munkák szervezetlenségére, a dolgozók felkészületlenségére és a fideszes önkormányzat teszetoszasága miatt.

Az utóbbi hetek esős időjárása betette a kaput a már huzamosabb ideje csak munkaimitációnak tűnő szerencsétlenkedésnek. A lakók beszámolói szerint a felcsúti csapat a munkák megkezdése előtt hosszú hetekkel széttúrja a környékbeli utcákat minden előzetes figyelmeztetés nélkül. Senki sem érti, hogy ennek mi értelme lehet, hisz a megmart útfelületen pattogó aszfaltdarabok kikezdik a járművek fényezését, ellenben semmi haszna sincs a tényleges munkák előtti útfelbontásoknak.

mész.jpgAzonban ezután jön a java, amikor először a gerinc-, majd a bekötővezetékeket helyezik le. A szervezetlen munka, a tájékozatlan munkatársak csak növelik az amúgy is elképesztő felfordulást. A fideszes derékhad ugyanis nem deponálja külön a kitermelt földet a munkáktól távól, hanem a munkák közvetlen környezetében emel többméteres kupacokat, az örületbe kergetve a lakosságot. Mészáros Lőrincék társasága nemcsak a deponáláson spórol, hanem a minimálisan elvárható üzembiztonságot sem garantálja. Ahogy a munkásokon alig látni az előírt védőfelszerelést, addig a munkakörnyezet is teljesen elhanyagolt, harmadik világbeli.

Azon már senki sem akad fenn, hogy a nap végén a munkák környéke tiszta szemét, de az tényleg felháborító, hogy a felmart, majd hetekre hátrahagyott útfelületekre egy pillantás nem sok, annyit nem vetnek, így mára keréknyomni kráterek és döccenök alakulnak ki. A szűk utcákban nemcsak az autókkal, hanem biciklikkel, babakocsikkal is lehetetlen a közlekedés.Sajnos a gyakori esők arra is rámutattak, hogy komyol problémák vannak a visszatemetett árkok tömörítésével, hisz komoly beszakadásokat, süllyedéseket lehet látni kerületszerte.

3377_0.jpgUgyanakkor furcsa, hogy a kerületi önkormányzat fideszes vezetése mennyire nem vesz tudomást a panaszokról. Míg Ughy Attila csak csendben tűri a röhejes szerencsétlenkedést, és így asszisztál a helyben élők palira vételéhez, addig Kucsák László, a furcsa módon mandátumot nyert fideszes képviselő egyenesen futtatta Mészáros Lőrincet, akit sokan csak Orbán strómanjaként emlegetnek. Kérdés, hogy a munkákat övező látványos spórolás és hanyagság csak a csatornázóknak éri-e meg, vagy mások sem véletlenül asszisztálnak a szerencsétlenkedéshez.

 

 

 

Szólj hozzá