2014. máj 15.

Hatvan ezret fizetnek, de nincs vizük

írta: Lmagazin
Hatvan ezret fizetnek, de nincs vizük

malév ház 1.jpgHavi 60 ezer forint albérleti díjat számít fel a Malév telepen lévő minigarzonokért a Városgazda, ennek ellenére a beszámolók szerint hónapok óta hol van melegvíz, hol nincs. Az is megesett, hogy mosdatlanul kellett a gyermekeket iskolába vinni, a szerencsésebbek még átjárhatnak a közelben élő rokonsághoz tisztálkodni, de sokszor a mosógépek is szárazon üzemelnek.
A hivatalos magyarázat szerint az önkormányzati cég saját kezébe akarja venni a vízellátást, emiatt új rendszerre állnak át. A bérlők álláspontja szerint ez akár elfogadható is lenne, ha előre tájékoztatnák őket arról mikor ne számítsanak vízszolgáltatásra, illetve ha kompenzációt kapnának a kieső időre. Az első kérésükre azt a választ kapták, hogy sohasem lehet előre tudni mikor szünetel a szolgáltatás, a kényelmetlenségért cserébe viszont annak aki kéri felajánlottak egy nagylelkűnek semmiképp sem nevezhető havi 2800 forintos bérleti díj beszámítást.
A városgazda épületében a meglepetés szerű vízhiányok mellett a bérlők az állandósult éjszakai bulizásokra is panaszkodnak, ugyanis Banyár László vezérigazgató döntése alapján itt kerültek elszállásolásra a cég vidékről érkezett munkavállalói közül mintegy harmincan. Az egyik garzonlakásból kialakítottak számukra egy klubhelyiséget, így viszont a sokszor hajnalig tartó zene és hangoskodás miatt a többi bérlő képtelen éjszaka pihenni.

Szólj hozzá

lehúzás alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre malév ház