2014. máj 16.

Vissza a Városőrséget!

írta: Lmagazin
Vissza a Városőrséget!

szs pol hiv 9 kicsi.jpgA felmérések szerint súlyosan megingott a lakosság bizalma az utóbbi három évben azzal kapcsolatban, hogy mennyire biztonságos a XVIII. kerületben élni. Egy korábbi rendőrségi vezető véleménye szerint az elharapózott erőszakos bűncselekmények mögött a jelenlegi fideszes önkormányzat súlyosan elhibázott döntése áll, amellyel 2011. nyarán hirtelen indíttatásból, a lehetséges következményekkel nem törődve felszámolta a Városőrséget. A huszonnégy órás szolgálatot teljesítő, rendőrökkel kiegészített járőrök hiányát a közterületeken elhelyezett kamera rendszer elhanyagolása tovább súlyosbította, így a lakosság rövid időn belül lényegében védtelen maradt.

A városházára zúduló panaszáradat hatására időközben több intézkedés is született, azonban a rendészeti szakemberek úgy vélik ezek többsége inkább marketing célokat szolgált és nem nyújtott védelmet a családok számára.

-A jelenlegi időszak legsürgetőbb feladata az emberek nyugalmának a megteremtése, ami a korábban közmegelégedésre működő Városőrség visszaállításán és egy korszerű, folyamatosan bővülő, valós idejű megfigyelést alkalmazó térfigyelő hálózaton alapul. A közbiztonsági programunk másik pillére a helyi rendőrséggel való kiemelt partnerség megteremtése, ennek keretében az önkormányzat visszaadná az időközben elvont támogatásokat, cserében érezhetően javulna a közterületi járőrök láthatósága– ismertette a helyi szocialisták közbiztonsági célkitűzéseit Szaniszló Sándor polgármester jelölt, a fővárosi városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke.


A polgármester jelölt elmondta, hogy hosszú távon akkor lehetne a családok személyi és anyagi biztonságát a jelenleginél sokkal jobban garantálni, ha a  XVIII. kerületi kapitányság is megkapná a kiemelt státuszt. Ebben az esetben akár háromszor több rendőrautó felügyelné az utcákat, ami már komoly visszatartó erőt jelentene a bűnözők számára.

Szólj hozzá

polgármester városőrség szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre