2014. máj 18.

Nincs hal az országban

írta: Lmagazin
Nincs hal az országban

halcsont.jpgMájus utolsó két hetében be fog zárni a halat értékesítő kisboltok többsége, mert nem tudnak friss árut szállítani a nagykereskedők, a pontos okát senki sem tudja, de valamiért elfogytak az ország készletei.

-11 éve működik a kereskedésünk, de ilyen még nem történt velünk, hogy Magyarországon ne tudjunk élő halat beszerezni, nézze meg teljesen üres a halas medencénk, néhány harcsaszeletet és két tálcányi halfejet leszámítva mindent eladtunk - mondta a heti 150-200 kiló terméket forgalmazó kerületi üzlet tulajdonosa hozzátéve, hogy a rezsit és a közös költséget természetesen a bezárt üzlet után is fel fogják számítani.

Az egyik,  fővárosi boltokat ellátó nagykereskedő is mindössze négy mázsányi pontyhoz jutott, ebből kellett volna eleget tennie valamennyi megrendelésének, ráadásul az árú is inkább növendékhal méretű volt, ami inkább egészben való tepsis kisütésre volt alkalmas, mint halszeletnek.

A magyar lakosság a rendszeres felvilágosító kampányok ellenére továbbra is alig-alig választja a hagyományos ételeink zöménél sokkal egészségesebb halféléket, azok itthoni fogyasztása csak töredéke az optimálisnak. Ha tartós lesz a hiánygazdaságra emlékeztető kínálati kilengések időszaka, könnyen lehet még azok is leszoknak a halról, akik rendszeresen felkeresik a kereskedőket.

Szólj hozzá

piac halhiány xviii pestszentlőrinc pestszentimre