2014. máj 18.

patyomkin ország

írta: Lmagazin
patyomkin ország

 

pg-torta1.jpg

Orbán ígérete szerint valóban minden úgy folytatódik, mint azelőtt. Az elmúlt négy évben hozzászokhattunk a mindennapos győzelmi jelentésekhez. A multicégek, valamint az Európai Unió népünk ellen kezdett támadásainak visszaveréséről szóló diadalokhoz csakúgy, mint a nyugdíjak és nyugdíjasok, valamint a devizahitelesek legalább évenkénti kétszeri megmentéséhez. Ezekből a világra szóló, legtöbbször hamis sikerekből virtuális patyomkin falvak sokasága emelkedett, melyek lassan betöltik az egész Kárpát medencét – megalapozva Patyomkin-magyarországot.

Ennek a sikeres propaganda tevékenységnek egyik újabb gyöngyszemével találkozhattak az újságolvasók a hétvégén. A semleges megfigyelők által többnyire normálisnak tartott gazdasági miniszterünk ugyanis a százezredik, a NAV-hoz internetes kapcsolattal bekötött pénztárgép üzembe helyezését nyilvánosan, az erre az alkalomra készített különleges pénztárgép tortával ünnepelte. Nem mulasztotta el megjegyezni, hogy az online pénztárgép-rendszerre való átállás Európában eddig Magyarországon zajlott le a legrövidebb idő alatt. Hatalmas siker tehát a mienk!

A siker körül azért több gond is akad. Hogy elsőként említsem, a rendszerre való átállás első határideje 2013. januárja volt, melyet rendeletileg később 2013. május elsejére módosítottak. Most, több mint egy évvel a végső határidő után a kasszák felének lecserélésénél tarthatunk, és az átállás talán az év végére – két éves késedelemmel befejeződhet. Hogy ez európai viszonylatban milyen teljesítmény, nehéz megítélni, hiszen csak néhány európai ország vezetett be hasonló rendszert, és hát messze nem tartunk még a teljes átállásnál. Arról nem is beszélve, hogy a rendszer akadozik, a működtető szoftver gyakran lefagy, és ilyenkor a kereskedő kénytelen kézzel nyugtát írni. Képzeljük el ennek következményeit egy nagy forgalmú üzletnél.

De mindez mellékes körülmény. Örüljünk a világraszóló sikernek, legújabb patyomkin falvunknak!  

az írás a gyava_farkas.blogger.hu blogon jelent meg

Szólj hozzá