2014. máj 20.

Ughy Attila lemondott több milliárd forintról.

írta: Lmagazin
Ughy Attila lemondott több milliárd forintról.

ughy_lemond.jpg

Elkészült Budapest Területfejlesztési Koncepciója, amelyhez a kerületi önkormányzatunk nem küldött javaslatokat. Ennek a dokumentumnak a mentén kerülnek majd kiírásra a fővárost érintő uniós pályázatok. Javaslat hiányában több milliárd forinttól eshet el a kerület.

A májusi képviselő testületi ülésen Ughy Attila polgármester előterjesztésében került napirendre az az előterjesztés, amely a főváros területfejelsztési koncepcióját tartalmazza. Az anyagból kiderül, hogy a dokumentum “egy térség átfogó távlati fejlesztését megalapozó és befolyásoló tervdokumentum, ami meghatározza a térség hosszú távú átfogó fejlesztési céljait, továbbá a fejlesztési programok kidolgozásához szükséges irányelveket”. Az anyag azt is leszögezi, hogy a most tárgyalt tervvel összhangba kerülnek meghatározásra a finanszirozási forrásokat biztosító európai uniós programok.

Bár az előterjesztésből kiderül, hogy a koncepció meghatározza a főváros 2014 és 2020 közötti fejlesztési priorításait, kerületünk vezetése ezt nem tartotta eléggé fontosnak ahhoz, hogy javaslatokat tegyen Pestszentlőrinmcre és Pestszentimrére vonatkozóan. A feledékenység eredményeként több milliárd forinttól eshet el a kerület a következő ciklusban.

A helyzetre nincs magyarázat. Egyrészt kerületünk első embere egyben fővárosi képviselő is. másrészt Galgóczy Zoltán, fideszes önkormányzati képviselő kerületünk fővárosi küldötteként komoly javadalmazásban részesül munkájáért.

Az ellenzék és a kerületi vállalkozók megdöbbenve állnak a hír előtt.

Szaniszló Sándor a hír kapcsán elmondta: ez a helyzet is jól mutatja, hogy négy éve gazdátlan a kerület. A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy a kerületben barna mezős beruházásként számos helyszínt kellett volna a fővárosi tervbe elhelyezni. Példaként említette a Hengermű és az Üllői úti laktanya területét a volt pakura tavakról és a Cséry telepről nem is beszélve.A politikus emlékeztetett rá, hogy több ügyben, például a súlyos környezetvédelmi katasztrófát eredményező Cséry-telepi szennyezés kapcsán felhívta a városvezetés figyelmét, hogy a főváros és az unió segítsége kell a terület kármentesítésére.

A szerkesztőségünknek nyilatkozó kamarai vezetőségi tag szerint egyértelműen bebizonyosodott a jelenlegi városvezetés alkalmatlansága. Az ismert kerületi vállalkozó elmondta, hogy az elmúlt időszakban jóformán csak Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kapott munkát a kerületben, amihez a kerületi vállalkozók még alvállalkozóként sem fértek hozzá. Ezzel a felelőtlen magatartással sok milliárdnyi beruházás fogja elkerülni Pestszentlőrincet és Pestszentimrét. Így a helyi vállalkozóknak ebből sem lesz munkájuk.

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés alkalmatlanság szaniszló sándor nemtörődömség attila;ughy attila; Galgóczy Zoltán