2014. jún 19.

Rövidülhet a torlódás az Üllői úton

írta: Lmagazin
Rövidülhet a torlódás az Üllői úton

üllői sor k.jpgSokszor húsz percbe is belekerül, amíg csúcsforgalmi időben átszenvedik magukat az Üllői út pestszentlőrinci szakaszán az autósok a csatornaépítések miatti félpályás útlezárások miatt. A kényszerű araszolás különösen a reggeli órákban a belváros fele, valamint a nap második felében hazafele okoz komoly stresszt és nem kis kellemetlenséget, az egészséget veszélyeztető szmogos levegő belélegzését nem is számítva. 

- Sokan, köztük magam is több alkalommal kértük az illetékeseket, hogy tegyenek valamit a torlódások csillapítása érdekében, aminek az egyik ésszerű formája az útszűkület két oldalán felszerelt jelzőlámpák forgalmi helyzethez való beállítása lenne. A lámpák ugyanannyi ideig engedik az átmenő forgalmat mindkét irányból, holott reggelente inkább a belváros fele, délután pedig a másik irányba kellene hosszabb ideig szabad jelzést engedni - mondta Szaniszló Sándor szocialista polgármester jelölt.

Ma reggelre úgy tűnik a kérések legalábbis részben meghallgatásra találtak. A jelzőlámpák helyett a korai órákban a csatornázó vállalat munkásai vették át a forgalom irányítását, ami lefelezte a várakozási időt. 

Szólj hozzá

polgármester pestszentlőrinc csatornázás szaniszló sándor