2014. júl 05.

Újabb buszbaleset a csatornázások környékén

írta: Lmagazin
Újabb buszbaleset a csatornázások környékén

busz ütközés.jpgAlaposan meglepődhetett szombat délelőtt az a Bókay utcában vezető autós, aki a Garay utca kereszteződéséhez érve bal oldalról hirtelen szembe találta magát a csatorna építések terelései miatt arra kolbászoló 184-es busszal, akinek a vezetője valamiért nem vette figyelembe, hogy a Bókay telepnek  ezen a részén jobbkéz szabály szerint szokás közlekedni. Az elkerülhetetlen baleset miatt kórházba kellett szállítani a gépkocsi utasát és súlyosabb sérülést szenvedett valaki a buszon is. A totálkárosra tört autóhoz tűzoltókat kellett hívni, a környéket pedig több órára lezárták a forgalom elől. 

Nemrég Pestszentimrén, a Kisfaludy utcában a felcsúti polgármester alvállalkozói amortizálták le egy markológép suhintásával az ott elhaladó autóbuszt, akkor csak  anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt. A XVIII. kerületben folyó csatornázási munkálatokat a kezdetektől fogva zajos botrányok kísérik. Az utcákat sokszor értelmetlenül zárják le, a felvágott és közlekedésre alkalmatlan útszakaszokat akár fél évig is hátrahagyják, az időjárás függvényében váltakozó porfelhők vagy sártengerek teljesen tönkreteszik a környékbeliek komfort érzetét.

A véget nem érő kálvária ellenére a kerületi szocialista képviselők arra panaszkodnak, hogy már több esetben kérték a helyi önkormányzat érdemi közbelépését, de a helyi hatalom minden esetben ajtót mutatott mindenkinek, aki intézkedést kért annak ellenére, hogy havi félmilliós fizetéssel külön a feladatra alkalmaznak egy fideszes tanácsadót.

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság csatornázás pestszentlőrinc pestszentimre