2014. júl 28.

Alkotmányjogi csoda a 18. kerületben - az önkormányzat is indul a választásokon?

írta: Lmagazin
Alkotmányjogi csoda a 18. kerületben - az önkormányzat is indul a választásokon?

ughyLefele_közpénz.jpg

A XVIII. kerületi önkormányzat közel tíz milliókat vesz ki a lőrinci és imrei emberek zsebéből - állítják a demokratikus ellenzék helyi politikusai, akik a városvezetés sikerpropagandájának azonnali leállítását követelik. A demokratikus pártok szerint a polgárok beleegyezése nélkül folytatott kampány a mai napon vált végleg tarthatatlanná, amikor az elnöki bejelentést követően hivatalosan is megkezdődött a helyhatósági választás kampánya. Ez pedig pártok és nem önkormányzatok versenyéről szól, emelte ki Kunhalmi Ágnes és Szaniszló Sándor (szocialista politikusok, akik a sikerpropaganda azonnali leállítását és az önfényezésre elköltött összegek azonnali visszafizetését követelik.

Teleragasztott 50-es villamos, óriásplakátok tucatja, minden postaládába eljutó szórólapok és egyéb kiadványok - néhány napja egyebek mellett ezzel tette egyértelművé Ughy Attila polgármester és az önkormányzat jelenlegi vezetése, hogy közpénzből kezdik meg a Fidesz helyi választási kampányát, jóval azelőtt, hogy a köztársasági elnök megadná a "zöld jelzést" a szavazatokért küzdő politikai pártoknak. A helyi ellenzék szerint immár a legnagyobb csúsztatással sem nevezhető "lakossági tájékoztatásnak" a nyilvánvaló pártreklám, hiszen hivatalosan megkezdődött a választók bizalmáért folyó versengés, így az egyébként igencsak kétes igazságtartalmú melldöngető üzeneteket a kerületet irányító pártszövetségnek, nem pedig az önkormányzatnak kellene fizetnie. Médiapiaci szakértők szerint a közpénzen folytatott kampány összköltsége egyébként mindent beleértve akár a több több tízmillió forintot is elérheti, amelyet közvetve a kerületi lakosoknak kell megfizetniük.

A felháborító sikerpropaganda finanszírozási hátterének kiderítése érdekében a szocialisták önkormányzati képviselőcsoportjának nevében Kőrös Péter frakcióvezető közérdekű adatigénylési kérelemmel fordult a kerület jegyzőjéhez. A politikus facebook oldalán közzétett bejegyzéséből azonban kiderül, a kerület vezetése titkolja, mennyit költött a kerületi adófizetők pénzéből a Fidesz kampányára.  Kőrös Péter szerkesztőségünk megkeresésére közölte, amennyiben nem kap megnyugtató válaszokat és az önkormányzati pártkampány továbbra is folytatódik, akkor feljelentést tesz.

 

 

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés közpénz pestszentlőrinc pestszentimre attila;ughy attila;