2014. aug 18.

Tüntetés lesz, ha maradnak a szippantós autók

írta: Lmagazin
Tüntetés lesz, ha maradnak a szippantós autók

szippantós autó_1.jpg

Egy hét haladékot kaptak a Péterhalmi erdő elhagyására a szennyvizes vállalat vezetői. Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi polgármester jelölt elmondása szerint óriási a felháborodás a bűzös tevékenység visszahozása miatt, ráadásul tovább súlyosbodhat a helyzet, ha visszatérnek az erdőbe az illegális szemetet éveken át ide lerakó vállalkozások is.

Az alábbiakban közreadjuk Szaniszló Sándor hivatalos megkeresését:

Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.

Dr. Kalmár László, elnök úr részére

Tisztelt Elnök Úr!

Budapest XVIII. kerületében a Péterhalmi út és a Kettős-Kőrös utca találkozásánál, a Cséry telep szélén, az erdőben található egy szennyvíz szippantós autók számára kialakított leeresztő hely. 2009-ig évtizedes probléma volt a kerület közepén elhelyezkedő csatornaszem használata, mert a környéket beterítette a tevékenységgel járó bűz, ráadásul a leeresztő helyet engedéllyel nem rendelkező szippantósok is rendszeresen igénybe vették. A felnyitott sorompóval őrizetlenül hagyott területet egy idő után felfedezték az illegális szemetet és nagyüzemi építési törmeléket lerakó „vállalkozók”, akikkel szemben a köztisztaságért küzdő környezetvédők és az önkormányzat esélytelennek bizonyult.

Fővárosi képviselőként kétévnyi küzdelem árán elértem, hogy 2009-ben hivatalosan is lezárják a csatorna szemet, megszüntetve ezzel a környék elkeserítő állapotát.

Két hete a helyi lakosságot megdöbbentette a fővárosi szippantós konvojok ismételt látványa, akik újra elkezdték az erdőnk oda nem illő igénybe vételét. Telefonon tájékoztatást szerettem volna kérni a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatójától, sajnos visszahívást azóta sem kaptam. A Társaság illetékes telepvezetője viszont tájékoztatott arról, hogy bővítési munkálatok miatt vették két hétre igénybe az erdei leeresztő helyet. Ennek viszont ellentmond a tény, hogy az Ön által vezetett vállalat határozatlan időre szóló engedélyt kért és kapott a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Hatóságtól a szennyvíz leeresztésére, méghozzá havi 26 000 m3 mennyiségig!

Tisztelt Elnök Úr!

Sajnálattal tájékoztatom, hogy a fővárosi szippantós gépjárművek Péterhalmi erdőben való tevékenysége teljességgel elfogadhatatlan a tisztaságot és a zöld övezetet nagyra értékelő XVIII. kerületi lakosság számára, ezért tisztelettel kérem haladéktalan intézkedését a leürítő hely ismételt lezárására. Tekintettel arra, hogy a hírek szerint a telephelyük bővítési munkálatai lényegében befejeződtek már nincs szükség a pestszentlőrinci erdő kényszerű igénybevételére.

Tájékoztatom továbbá, hogy a környékbeliek rendkívül elszántak a nyugalmi állapot visszaállítása érdekében, ezért abban az esetben, ha a leeresztő-hely lezárását nem rendelik el 2014. augusztus 25-étől lakossági ellenállás keretében kerül sor a szippantós autók erdőbe való bejutásának megakadályozására.

Intézkedéséről szíves tájékoztatást kérve, tisztelettel:

Szaniszló Sándor fővárosi képviselő

Szólj hozzá

cséry telep szaniszló sándor fcsm pestszentlőrinc pestszentimre