2014. aug 31.

Búcsúztak a repülős Mekitől

írta: Lmagazin
Búcsúztak a repülős Mekitől

Több százan jöttek össze vasárnap a Szaniszló Sándor, baloldali polgármester-jelölt által összehívott Meki búcsúztatóra. Kerületi fiatalok százai adták aláírásukat, kérve a vállalat országos vezetését, hogy gondolja újra az Üllői úti üzlet bezárásának tervét. Ugyan erre kevés esély van, az aláírás kezdeményezői abban bíznak, hogy a multinacionális cég vezetése felüvizsgálja korábbi döntését, és tovább üzemelteti a XVIII. kerületi fiatalok utolsó igényes találkozó helyét. Szaniszló szerint ehhez minden segítséget meg kell adnia az önkormányzatnak, hisz 28 kerületi munkahelyről van szó, továbbá a gyorsétterem jelentős számú potenciális vásárlót jelentett a környékbeli üzleteknek is. Véleménye szerint ideális esetben működni kellene hazai tulajdonban lévő, a magyar kultúrát jobban képviselő, egészségesebb ételeket biztosító gyorsétteremláncnak is, de amíg  honfitársaink százezrei kényszerülnek külföldre megfelelő munkahely híjján, addig minden munkahelyet, minden vállalkozást meg kell becsülni.

meki3.jpg

A pofátlanság csúcsa

Az önkormányzat minden bizonnyal hónapok óta tud a várható bezárásról, és a több, mint kéttucatnyi kerületi munkahely elvesztéséről. Ezidáig mégsem történt semmi annak érdekében, hogy a mindenki számára nyílvánvaló gazdasági lecsúszás ellen tegyenek valamit (mint ismert ebben a ciklusban a fideszes vezetés súlyosan megemelte a helyi adókat). Ahogy Ughy Attila polgármester korábban nem tett semmit a Malév, a Lőrinci Hengermű vagy a kerületi bankfiókok és kereskedelmi egységek megszüntetése ellen, úgy nem tartják fontosnak az Üllői út mentén sorba bezáró vállalkozások megmentését sem.

Pató Pál utódai nemcsak a kerületi munkahelyektől búcsúznak laza hanyagsággal, de képesek gondtalanul szemlélni a szeméttel és gazzal benőtt környező utcákat is. Ahogy a szemétnek nem sikerült sosem gazdát találni, úgy a kerületi munkahelyek megtartásának sem volt gazdája négy évig.

meki2.jpg

 

meki1.jpg

A jeles alkalomból zendítsünk valami kevésbé vidám dalra: 

Szólj hozzá

ughy attila xviii pestszentlőrinc pestszentimre gazdátlanság