2014. sze 03.

Szamárfüles, szakadt tankönyveket hozott az iskolakezdés

írta: Lmagazin
Szamárfüles, szakadt tankönyveket hozott az iskolakezdés

használt tanszer kicsi.jpgSírva vitte haza az egyik pestszentimrei iskolából a kezébe nyomott szakadt tankönyveket a nagycsaládban élő ötödikes kislány, aki a szociális helyzetére való tekintettel hivatalosan ingyen könyvekre lenne jogosult. A negyediket kitűnően végző tanuló elmondása szerint egyáltalán nem jó érzés kézbe venni a szamárfüles, összefirkált taneszközöket, ráadásul attól tart, hogy a lestrapált könyvei miatt ki fogják csúfolni a szerencsésebb élethelyzetben lévő osztálytársai. 

A kislány édesanyja egy másik hasonló helyzetbe került anyukával az iskola igazgatójához fordult kérve, hogy adjanak elfogadható állapotban lévő felszerelést, de arra való hivatkozással, hogy az iskolának a szükséges beszerzésekre sincs kerete elutasították őket. Ezt követően felhívták az iskolák felügyeletét ellátó tankerületi vezetőt, aki azzal szerelte le őket, hogy " csípőből nem tudja kivágni a tankönyveket". Bár a talányos mondat pontos értelmezése azóta is a levegőben lóg, annyi ígéretet sikerült kihúzni a KLIK helyi vezetőjéből, hogy ha levélben is megkapja a gyűrött könyvek miatti panaszt utánanéz tehet-e valamit.

-Jövő hét végéig várunk, remélem belátják milyen érzés lehet a gyerekeknek így járni iskolába. Ilyen könyvből Ők sem tanulnának. Sok kerületi diák van hasonló helyzetben, ha nem kapunk segítséget bemegyünk a polgármesteri hivatalba - mondta a kislány édesanyja.

vacak tanszer kicsi.jpgNem okozott nagy sikert a kormánypárti vezetés iskolásoknak adott füzetcsomagja sem. A szülők szerint az újbóli megválasztásáért küzdő helyi polgármester propagandájában 8 ezer forintra becsült irkák minősége a Tesco 35 forintos füzetének felel meg, a hozzáadott festék nem fog, a felső tagozatosoknak pedig felületességből zsírkrétát adtak olajos pasztelkréta helyett. Hogy mindez mennyibe kerülhetett az adófizetőknek, majd csak a választást követően fog kiderülni.

 

Szólj hozzá

kampány iskola alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre