2014. sze 26.

"Nemcsak megvédjük a nyugdíjasokat, hanem gondoskodunk is róluk”

írta: Lmagazin
"Nemcsak megvédjük a nyugdíjasokat, hanem gondoskodunk is róluk”

szs nyugdíjas 2.jpg

A Bokros Lajos által vezetett Modern Magyarország Mozgalom támogatásával immár hét párt közös polgármester jelöltje Szaniszló Sándor, aki a legszélesebb társadalmi összefogás nevében találkozott a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagságával. A polgármester jelölt a legégetőbb feladatnak a betörések és rablások visszaszorítását nevezte, amelyek közül sok kifejezetten az idősek ellen irányul. A helyzettel szemben a hatóság évek óta tehetetlen amit jól mutat, hogy tavaly már 4000 bűncselekményt követtek el, miközben a rendőrség száz betörésből csak egyszer volt képes az elkövetőt őrizetbe venni. Külön problémát jelent, hogy időről-időre megjelennek a nyugdíjasok kifosztására szerveződött bandák, akik ellen csak egy gyors és megerősített rendőrség képes eredményesen fellépni. A demokratikus ellenzéki pártok a vállalásuk szerint haladéktalanul visszaállítják a Városőrséget, kibővítik a térfigyelő kamera rendszert és eljárnak annak érdekében, hogy újabb rendőrjárőrök érkezzenek a kerületbe.

Szaniszló Sándor elmondta, hogy az emberek között járva nagyon sokan felhívták a figyelmét arra, hogy az alacsony nyugdíjak miatt sokszor dönteni kell mire jusson pénz, a rezsi kifizetésére, vagy a gyógyszerek kiváltására. Az idősebbek megsegítésére éppen ezért jövő évtől létrehoznak egy gyógyszertámogatási rendszert a 65 év felettiek számára, emellett igazságosabbá teszi a szociális támogatások folyósítását. Az elmúlt évek azt mutatták, hogy igény van a szociális élelmiszer osztásokra, amíg nem javulnak az emberek életkörülményei, ezeket fenn kell tartani. A XVIII. kerület régi adóssága, hogy egy magas színvonalú nyugdíjas otthon létesüljön, a polgármester jelölt szerint a következő években meg fogják találni a megépítésének a módját.

A Nyéve rendezvényén örömmel hallották, hogy tovább folytatódik a Nyugdíjas akadémia  sorozata, de lesz forrás az időseket képviselő egyesületek anyagi támogatására is.

Szólj hozzá

polgármester xviii szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre