2014. okt 01.

Jön a gyermekorvosi ügyelet

írta: Lmagazin
Jön a gyermekorvosi ügyelet

gyermekorvos.jpg

Több ezer család remélhet segítséget, mivel gyermekorvosi ügyelet létrehozását tervezi a demokratikus ellenzék a XVIII. kerületben. Terveiket a szakma és a gyermekes szülők egyaránt támogatják.

A kerületben mintegy 6-7 ezer olyan család van, amely 0-6 éves korú gyermeket nevel. Köztudott, hogy ebben a korban a kicsik fokozottan ki vannak téve a betegségeknek, fertőzéseknek, gyakran kell velük orvoshoz járni. Sokszor éjszaka kell velük felkeresni az ügyeletet. Ez eddig nem volt könnyű, mivel a távoli Heim Pál Gyermekkórházba kellett vinni a kicsiket ügyeleti időszakban.

A problémát Szaniszló Sándor, a kerületi demokratikus ellenzék polgármesterjelöltje is átérzi, mivel egy hatéves ikerpár édesapjaként gyakran töltött órákat éjszaka a Heim Pál Gyermekkórház ügyeletén. Az érintett több ezer gyermek és családjaik életében hozhat jelentős változást a demokratikus ellenzék egyik vállalása. Terveik szerint gyermekorvosi ügyeletet hoznak létre a kerületben. A terv bejelentést megelőzően több orvosszakmai szervezettel, és a gyermekeket képviselő egyesülettel is konzultáltak.

Az ellenzék szakértői által készített terv szerint a következő önkormányzati ciklusban egy, a beteg gyermekeket ügyeleti időben ellátó szervezetet hoznának létre. A bejelentést komoly munka előzte meg. A szakmai konzultációkon sikerült megtalálni azt a megoldást, amely biztosítja az ügyelet ellátásához szükséges szakorvosokat, és a rendszer működésének finanszírozását is. 

 

Szólj hozzá