2014. okt 02.

Kétszázan jelentkeztek városőrnek

írta: Lmagazin
Kétszázan jelentkeztek városőrnek

gajda rendészet.JPG

Két hét alatt négyszeres a túljelentkezés az ötvenfősre tervezett XVIII. kerületi Városőrség állományára - ismertették a Szerkesztőségünkkel a baloldali összefogás vezetői. Az október 12-i önkormányzati választásra készülő ellenzék egyik legfontosabb vállalása az utóbbi négy év során lezüllesztett közbiztonság helyreállítása, ha győznek vállalásuk szerint 2015. március 31-ig szolgálatba lépnek a jelenlegi fideszes vezetők által három éve szélnek eresztett rend fenntartók.

A Városőrség felállítása 180 millió forintba kerül, de a lakosság biztonságérzetének vissza adása megfizethetetlen, mivel csak 2013-ban négyezer bejelentett bűncselekményt követtek el. A helyzet reménytelenségét jól mutatja, hogy a lakásbetörések esetében száz elkövetőből egyszer sikerül a tetteseket elfogni, a gépjármű lopások és feltöréseknél pedig százból két bűnöző kerül rendőr kézre.

Szaniszló Sándor személyesen is meglátogatta a két hónapja létrehozott kispesti rendészeti központot, ahol Gajda Péter polgármester kíséretében megismerhette a XIX. kerületi tapasztalatokat. A baloldali pártok polgármester jelöltjének tervei között szerepel az is, hogy kiemelt kapitányság alakuljon Pestszentlőrincen, ennek következtében 140 új rendőr jöhetne a kerületbe, ami óriási lépés lenne a nyugalom és a békés együttélés garantálása szempontjából.

Szólj hozzá

polgármester közbiztonság xviii szaniszló sándor