2014. okt 07.

hogyan költsünk minél többet?

írta: Lmagazin
hogyan költsünk minél többet?

Mármint az adófizetők pénzéből.

Ezt a problémát a fideszes városvezetés egyre sikeresebben oldja meg. Polgármesterünk közpénzből vásárolt nassolni valója és a számla nélküli habzsi-dőzsi ebédjei, vacsorái ugyan jókora összeget tettek ki, mégis aprópénznek tűnnek amellett a pénzszórás mellett, ami a kerületi infrastrukturális beruházásoknál tapasztalható. Ráadásul az átgondolatlan, szervezetlen munka a szükségesnél jelentősen hosszabb ideig keseríti meg a kerületi lakosok életét is. Ékes példája ennek az eszetlen, pénzpazarló, szervezetlen munkának a Petőfi utca kálváriája.

Már a csatornázási munkák végeztével sem tűnt logikusnak, hogy az úttestnek miért csak a harmadát, felét állítják helyre, toldozva foldozva az amúgy is igen „sebhelyes” aszfaltburkolatot. Aki arra jár, de főként az ott lakók „élvezhetik” ennek következményeit. A forgalom zaja legalább a duplája, de inkább háromszorosa annak, amit egy sima útfelület eredményezne. A rosszul sikerült kátyúzások félgödreibe hajtó járművek már egy kisebb eső alkalmával is fröcsögő vízzel árasztják el az út menti épületek falát és a járókelőket. Egyszóval nagyon kellett volna az útpálya teljes aszfaltozása. De nem úgy lett. Szegény ember vízzel főz, ha nincs rá pénz, hát meg kell elégedni az újrafoltozással – gondoltam.

petőfi.jpg

Aztán rájöttem, nem szegény az az ember, inkább bolond. Mert egyszer csak, október elején megint lezárták a Petőfi utcát és felmarták az aszfaltburkolatot. A helyreállított útburkolatot most, a munkákat alig egy-másfél hónapot követően felszedik, és újra aszfaltozzák. Logikus, nem? Habár lehet, mégsem bolond az az ember, hanem számító. Mert egyvalaki ezzel a disznósággal igencsak jól jár. Ez így ugyan többe kerül a városnak, többe az adófizetőknek, a kivitelező viszont kétszer keres rajta. Csak mi, kerületi lakosok szívunk megint a fideszes „városvezetők” jóvoltából, de ez már a polgármestert egyáltalán nem zavarja. És ha ne adj' Isten, megfogadjuk a lépten-nyomon szemünkbe ötlő választási plakát jelszavát - Tovább Ughy! - na az lesz csak az igazi szívás.

Szólj hozzá