2014. okt 07.

Nem tetszett a fideszes képviselő, hát bezárják a postájukat!

írta: Lmagazin
Nem tetszett a fideszes képviselő, hát bezárják a postájukat!

2014-10-06-1450[1].jpg

- Mi is így hallottuk, a főnök szerint decemberben költözünk - válaszolta a XVIII. kerületi Szent Lőrinc lakótelepi postán az ablak mögött ülő alkalmazott arra a kérdésre, hogy elterjedt a környéken a hivatal bezárásának a híre. A lakótelepi posta 12 ezer embert lát el, többek között a szomszédos Havanna lakótelep egy részét is, ahol a nagy gyalogos távolság miatt évek óta kérik egy kisebb hivatal elhelyezését. A XVIII. kerületet jelenleg még vezető, de a felmérések szerint vesztésre álló fideszes Ughy Attila polgármester a kampány hevében neki is kezdett egy havannai árkádsor beépítésének, amire fel is került a hirdetmény, hogy hamarosan postahivatal nyílik.

A furnér lemezes felépítmény első ránézésre inkább egy tároló és nem egy értékcikkeket is árusító, komoly biztonságtechnikai előírások szerint működő postai hivatal benyomását kelti, ráadásul a szomszédos vietnami kereskedőtől lekanyarított terület vizesblokkal sem rendelkezik. A járókelők egy ideig azt mondogatták, hogy ez is csak egy városházi kampánytrükk, a 12-i választás után majd szépen lebontják a paravánt és újabb öt évre elfelejtik a postát.

A postai alkalmazottak szerint viszont komoly a szándék, igaz nem az eredeti kérés szerint, hanem a Szent Lőrinc lakótelepi hivatal teljes átköltöztetésével. A helyi nyugdíjas klub egyik vezetője szerint így akarják megbüntetni a főleg egykori kiszesekből álló, rendszeresen balra szavazó közösséget, akiknél nem talált befogadásra Galgóczy Zoltán, a helyi Fidesz egyik vezetője. Igaz a négy évvel ezelőtt a körzetben mandátumot nyert Galgóczy sem törte magát különösen, bár politikusként összesen csaknem 20 millió forintot keresett. A magát főleg utca átnevezésekben kiélő képviselő zaklatásnak vette a nyugdíjasok állandó ötleteléseit, hogy mit és hogyan kellene a környéken megvalósítani, aminek gyakran hangot is adott. 2014 tavaszára a viszony annyira megromlott, hogy Galgóczy átkérette magát egy másik választási körzetbe, ahol még nem ismerik. Arra a kérdésünkre, hogy tud-e a helyi posta tervezett bezárásáról Galgóczy azt felelte, hogy dolgozni kell az ügyön, hogy ez ne így legyen.

A Szent Lőrinc lakótelepiek mindenesetre aláírás gyűjtésbe kezdtek a postájuk megmentése érdekében remélve, hogy lesz aki egyszerre felvállalja az új és a meglévő postai hivatal ügyét.

Szólj hozzá

posta átverés ughy attila xviii