2014. okt 15.

Egységbontók

írta: Lmagazin
Egységbontók

egysegbontok.jpgNézegetem az önkormányzati választási eredményeket a XVIII. kerületben, és el vagyok keseredve. Mert lehetett volna egészen másként is. Mint a szomszédban, a tizenkilencedik kerületben, vagy a huszadikban. Ahol valóban létrejött a baloldali erők összefogása.

Mert a megosztottság nem csak a leginkább támogatott jelölt győzelmi esélyét csökkenti, de elbizonytalanítja a választókat, és sokakat távoltart a szavazástól. Nem értik a dolgot. Akkor most mi van? Miért is indulnak ugyanazon oldalról többen is? Baj van valamelyikükkel?

A választók azt már megszokták, hogy a szavakban igen kemény ellenzékiként fellépő LMP valójában sokkal inkább a Fidesz segédcsapata, mint ellenfele. Meg is látszott a mostani választási eredményükön. Jövőbeni pozíciójukat már az sem fogja erősíteni, ha Shiffer majd naponta átkozza ki Orbán Viktort és kormányát. Mert a választók rájöttek, hogy a nyilatkozatokat és a tetteket nem a szándék, hanem azok tényleges hatása, eredménye minősíti.

És így van ez a többi, magát regisztráló jelölt esetében is.

Ha valaki dacból, bizonyítási vágytól vezérelve, vagy közvetlen környezete biztatására, esetleg nyomására felvállalja a kialakuló összefogás megbontását, bizonyára nem számol annak következményeivel, vagy vakhitű. Pedig a közelmúlt tapasztalatai bebizonyították, hogy a Fidesz ellenében magányos bozótharcosként senkinek nem sikerülhet a győzelem. Viszont egy kerület szenvedheti hosszú időn keresztül az önfejű cselekedet következményét.

Úgy hiszem, ezzel a választással a kerületben most zárult le igazán egy korszak. És a búcsú igencsak dicstelenre sikeredett.  

Szólj hozzá