2014. okt 27.

Évi 90 ezres terhet is jelenthet az internetadó.

írta: Lmagazin
Évi 90 ezres terhet is jelenthet az internetadó.

internettax.jpg

Az utóbbi hónapok legnagyobb utcai megmozdulását váltotta ki a Fidesz kormány által tervezett internetadó bejelentése. Sokan talán nem is gondolnák, de a Fidesz javaslata családonként akár 90 ezer forint többletet jelenthet éves szinten.

A kormány által benyújtott javaslat értelmében 150 forintos adót vetnének ki az interneten elért forgalom után gigabiteonként. Szakértők szerint  ebből 200 milliárd forint bevételre tenne szert a kabinet. Az összeg nagyságát talán jobban megértjük ha tudjuk, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság becslése szerint 2 millió 213 ezer internet előfizetés van az országban. Így nincs más dolgunk, mint a beszedni tervezett adó mennyiséget elosztani az internet előfizetések számával. A kapott összeg hajmeresztő, 90 ezer 375 forint. Ekkora adóval terhelnék az internet előfizetéseket évente. 

A kormány javaslatának komolytalanságát mi sem jelzi jobban, mint hogy a fidesz frakció azonnal jelezte, 700 forintban maximalizálná a fizetendő adó mértékét. (A hétfő reggelre való tekintettel most nem kívánunk azzal foglalkozni, vajon mennyire komolyan megalapozott az a javaslat, amely ekkora változtatásokat elbír) Amennyiben ez a verzió kerül elfogadásra, az is 8400 forint éves terhet ró minden internetezőre, 

Ismerve a korábbi rutint, mely szerint a kétharmad amit kitalál azt átveri csak egy kérdés marad: vajon Kucsák László megszavazza az újabb sarcot?

 

 

 

Szólj hozzá

fidesz átverés internetadó kucsák lászló