2014. nov 22.

350 ezres havi fizetést osztanak maguknak a XVIII. kerületi fideszesek

írta: Lmagazin
350 ezres havi fizetést osztanak maguknak a XVIII. kerületi fideszesek

fizetés_1.jpgBotránnyal indítja a második polgármesteri időszakát Ughy Attila, Pestlőrinc fideszes vezetője miután kiderült , hogy a hétfői alakuló ülés első döntései között a kormánypárti képviselők a többszörösére kívánják emelni a saját havi tiszteletdíjukat. Az eddig szigorú keretek között szabályzott képviselői juttatások mértékét a törvény mostantól a kerületi döntéshozók józanságára bízza, mindössze annyit mondva ki, hogy figyelembe kell venni a város teherviselési képességét.

A szerkesztőségünknek név nélkül válaszoló kormánypárti képviselő is elismerte, hogy nehezen indokolható az elszálló képviselői juttatások mértéke, de ha igaz Orbánék törekvése, hogy 2019-től megszüntetik a képviselő testületeket, akkor ez lesz az utolsó alkalom viszonylag rendes politikusi pénzek felvételére. 

A polgármesteri hivatal honlapján is közzétett előterjesztés szerint az eddigiekkel ellentétben már három bizottsági tagság után is pénz jár a képviselő számára akkor is, ha nem jutna ideje azok látogatására. Igaz némi mértékletességet felmutatva rögzítették, hogy legfeljebb havi 350 ezer forintot vihet valaki haza, ez az összeg viszont a hivatali laptoppal és a szokásos egyéb juttatásokkal kiegészítve sokkal többet ér, mint egy komoly felelősséggel és napi küzdelemmel járó iskolaigazgatói, vagy egy orvosi kinevezés.

A törvény gondoskodott a korábban álláshalmozás hírébe hozott Ughy appanázsáról is, mostantól a 850 ezer forintos polgármesteri fizetése mellé 160 ezres költségtérítést is felvehet.

Az előterjesztés szövege az alábbi linken tekinthető meg: http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/630/Kt-149.pdf

Szólj hozzá

ughy attila felelőtlenség xviii pestszentlőrinc pestszentimre