2014. nov 24.

El a kezekkel!

írta: Lmagazin
El a kezekkel!

 el a kezekkel2.jpg2011-ben csaknem hárommillió embertől vették el a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott vagyont, sőt úgy el is verték, hogy annak mára nyoma sem maradt. Azt hazudták, hogy az államadósság csökkentésére használják. Az állam adóssága azonban az akkori kereken húszezer milliárd forintról mostanra már huszonötezer milliárdra nőtt. Hol van akkor az elkobzott vagyon? 

A 2011-es, első nagy pénztár-rablás idején csaknem százezer ember nem hagyta magát. Ellenállt a zsarolásnak és a fenyegetéseknek, és megtartotta a magánpénztárakban felhalmozott megtakarításait. Számuk mára alig több mint hatvanezerre olvadt. A pénztárakban levő megtakarításaik összege 200 milliárd forint. És most erre a pénzre fáj a jobbanteljesít kormány foga.

Bizonyára úgy gondolják, ha ezt is elveszik most, azt kizárólag a társadalmi igazságosság helyreállítása érdekében teszik. Ugyan miért is járna jobban ez a hatvanezer ember annál a hárommilliónál, akiknek már soha nem fognak a magánnyugdíjpénztárak nyugdíjat folyósítani? Az állam meg annyit lök nekik oda, amennyire majd éppen futja a költségvetésből. Mint az oktatásra, meg az egészségügyre. Egyre kevesebbet és kevesebbet.

Jellemző, hogy milyen hazug állítással próbálják igazolni a mostani rablást. Azzal, hogy a pénztártagok nagy arányban nem fizetnek tagdíjat, és így a pénztárak a működési költségeikkel felélik a megtakarítást. Ez szemenszedett hazugság. Ennek éppen az ellenkezője igaz. A pénztárakra bízott vagyon folyamatosan az inflációt meghaladó mértékben nő.

És még csak meg sem akarják adni az esélyt az embereknek arra, hogy bizonyíthassák, ha egyszer a tagdíjfizetés a pénztárak fennmaradásának feltétele, tagdíjat fognak fizetni. Annyit, amennyiben a pénztárukkal megállapodnak. Az is jellemző, hogy visszamenőleges hatályú törvényt készítettek elő, azaz, ha jövő év elejéhez mérten fél évre visszamenőlegesen nem megfelelő a fizető tagok száma, ami ma tény, a pénztárat felszámolják, és a vagyont viszi az állam.

Ennyire kell az a kétszáz milliárd a költségvetésnek, hogy egy fél évet már nem is tudnak várni? Tényleg nagy szoaréban lehet az ország. Pedig másról sem szólnak a jelentések, mint az Orbáni gazdaságpolitika nagy győzelmeiről. Arról, hogy mi vagyunk Európa éllovasa, a legversenyképesebb gazdaság! A kormány meg már alig várja, hogy lenyúlhassa hatvanezer ember öregkorára megspórolt pénzét, ami az éves költségvetésnek mindössze 1 %-át is alig éri el. Ennek a hatvanezer embernek viszont ez a biztonságát jelenti. És ezt a kormány egy mozdulattal elsöpri. Egyre inkább nyilvánvaló, hogy nem a Fidesz kormány van a népért, az országért, hanem az országot és polgárait tekinti saját szolgáinak, sőt rabszolgáinak, akinek a sorsával kénye-kedve szerint játszadozhat.

El a kezekkel a magánnyugdíj-pénztári vagyontól!

Tűnjön el a rabló kormány az ország életéből!

 

 

Szólj hozzá