2014. dec 02.

Pláza helyett vasárnap templomba terelnék a magyarokat

írta: Lmagazin
Pláza helyett vasárnap templomba terelnék a magyarokat

ez kész.jpg

-Nem mindegy, legfeljebb hat nap alatt költik el azt a keveset, ami van nekik - viccelődött a kereszténydemokrata önkormányzati képviselő, amikor egy régi osztálytársa feltette neki a kérdést, hogy miért ragaszkodnak a főnökei vasárnapi boltbezáráshoz.

Közelebbről szemlélve van igazság abban, amit mond, mert leszámítva azt a 8-10 ezer kereskedelemben dolgozó embert, akit a rövidebb nyitva tartási idő miatt le fognak építeni, emiatt mehetnek közmunkára nagy kár nem éri a társadalmat. Na, jó: elszúrják azok hétvégéjét, akik istentelen módon szívesen plázáznak vasárnaponként, vagy elfelejtenek szombaton bevásárolni és bosszúsan pattannak le vasárnap a CBA üvegajtajáról.

Mindezek az apró mellékhatások eltörpülhetnek viszont a fideszes hatalom által remélt társadalmi haszon mellett, ami reményeik szerint oda vezethet, hogy újra lesz élet a vasárnapi misék alatt. Ahova minden bizonnyal elvárják a Rolex órákat, a Vuiton táskákat és az ezer dolláros "századvéges" férfi cipőket ez alkalomból otthon hagyó milliárdos képviselőket is. Még talán csoda is történhet: a miséken hallhatnának a szegényeket felkaroló szentekről, a kufárokat a templomból kiűző Jézus tetteiről és legfőbb üzenetéről, ami a felebaráti szeretet.

 

Szólj hozzá

vasárnap alkalmatlanság