2014. dec 22.

Nem lesz parlamenti ülésnap az M0-ás miatt

írta: Lmagazin
Nem lesz parlamenti ülésnap az M0-ás miatt

m7.JPGHiába gyűjtötte össze a szocialista Kunhalmi Ágnes a szükséges képviselői aláírásokat annak érdekében, hogy még Karácsony előtt tisztázódjon van-e esély elkerülni az M0-ás autóút fizetőssé tételét. Rogán Antal fideszes frakcióvezető bejelentette azért nem mennek el az útdíjjal kapcsolatos rendkívüli parlamenti ülésre, mert ezt politikai színjátéknak tartják. Közölte, várhatóan ez a kedd reggelre összehívott rendkívüli ülés határozatképtelen lesz, így nem kerülhet napirendre az emberek által csak újabb lehúzásnak tartott kormányzati intézkedés.

Az ügyben különösen visszatetsző a XVIII. kerületi fideszes képviselő, Kucsák László magatartása, aki Orbán leghűségesebb vazallusaként örömmel támogatja (vagy legalábbis egy vállrándítással elfogadja) az útdíj bevezetését is, miközben hetek óta kerüli a módját annak, hogy választ adjon a kérdésekre miért teszi mindezt. A kerületi baloldali ellenzék kérésére december 19-én a pestlőrinci képviselő testület ülésén napirendre tűzték az M0-ás ügyét, Kucsák ott sem tette tiszteletét, pedig ez jó alkalom lett volna számára meggyőzni a lakosságot, hogy miért szükséges 5000 forintot kérni azoktól is, akik esetleg csak a Ferihegyi repülőtérre mennek ki egy rokon, vagy barát elé.

Különösebb eredményre nem jutott a XVIII. kerületi képviselő testületi ülés sem, a polgármester időt kért a kormányzati intézkedések bevezetésééig, így minden bizonnyal januárban derülhet ki, hogy az internetadó visszaveréséhez hasonlóan elég lesz-e a tüntetések ereje az útdíjak visszavonásához.

Szólj hozzá

fidesz hazugság mo kucsák lászló