2015. jan 04.

Ughy, Kucsák, Lévai cserben hagyták a kerületet.

írta: Lmagazin
Ughy, Kucsák, Lévai cserben hagyták a kerületet.

fababuk.jpg

Az M0 és a bevezető utak fizetőssé tételének minden bizonnyal legnagyobb vesztesei a pestszentimrei lakosok.

Halmozottan hátrányos helyzetűek lettek. Ha egy imrei lakos, aki főállását tekintve ápolónő a Gyáli úti kórházban, be akart menni munkahelyére, eddig az Auchan mögötti úton simán feljutott az M5 bevezető szakaszára, majd kilenc perc múlva bent volt munkahelyén. Most végigmegy a Nagykőrösi úton, kicsit tötyörög a Nagybani piacnál, többszöri lámpaváltással átjut a Méta u. szintjén, és innen már csak egy-két csomópontoz kell leküzdenie, ha a használtcik piacnál rá akar hajtani a díjmentes M5-re.

Rengeteg autóssal fog találkozni, nem csak imreiekkel, hanem mindazon gyáliakkal, akik korábban az M5-Gyál csomópontot használták. Közben a pestszentimrei otthon ülő, dolgozgató lakosai szívják az egyre rosszabb levegőt, kipufogó-gázokat, és gondolkoznak azon: miért alakult ez így?

Azért mert Kucsáknak kényelmesebb volt egy igent nyomnia a parlamentben, mint észérvekkel elmagyaráznia frakciótársainak az ötlet tarthatatlanságát. 

Azért mert Ughynak fel kellett volna vállalnia a konfrontációt a fővárosban, és a pártközpontban, de nem tette.

Azért mert Lévainak, az ellenzék által kikényszerített Testületi ülésen, nem a napirend elhalasztása mellett kellett volna szavaznia, hanem az egész rendszer elutasítása érdekében.

Persze mindhárman jóval félmillónál többet keresnek politikusi mivoltukból következően, és mint tudjuk a pénz nagy úr, nem kockáztatjuk. Megjegyezzük, voltak más településen "tökös képviselők" akik komolyan vették a „nép” képviseletét, és nem hűséges pártkatonaként akartak szolgálni egy hadurat, annak állandósulni látszó csatáiban.

Nem lesz könnyebb a Kisfaludy utca mentén élő és autózó lakótársaink sora sem, mert kétségtelen, hogy az egyetlen lehetőség a Nagykőrösi út elkerülésére a gyáli lakosok számára ez az útvonal. Ön is folytathatja a sort, és elküldheti majd napi észrevételeit a Lőrinci Magazinba.

Addig is egy lehetőség:

Amikor budapesti létére megveszi a Pest megyei matricát (bár ki sem teszi autóját Budapestről), fogadja meg, hogy soha többet nem szavaz a Fideszre, vagy az általa támogatott jelölt személyére.

Méltatlanná váltak az Ön képviseletére!

Szólj hozzá

árulás ughy attila lévai istván zoltán alkalmatlanság kucsák lászló Fidesz