2015. feb 14.

A kerületi Fidesz támogatja az útdíjat

írta: Lmagazin
A kerületi Fidesz támogatja az útdíjat

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja szerint okafogyott a kormány által bevezetett útdíjról vitázni. Szerintük minden úgy van jól, ahogy a kormány ránk szabta. Legalábbis ez derült ki a Képviselő-testület februári ülésén.

A decemberi elnapolást követően februári ülésén ismét napirendre tűzte a képviselő-testület azt az MSZP által jegyzett előterjesztést, amely a kormány által 2015. január elsejétől bevezetett útdíj rendeletre adott volna kerületi választ. A szocialisták azt javasolták, hogy a kerület utasítsa el a kormány döntését, a Polgármester kezdjen egyeztetéseket az illetékesekkel, hogy más településekhez hasonlóan kerületünk lakóit érintő utak is kerüljenek ki a díjfizetéssel sújtott utak közül.

Mint az a kerületi ellenzék közösségi oldalán közzétett videóból kiderül, a kormánypárt szerint nem érdemes foglalkozni a kérdéssel, mert az már rég "okafogyott". Nem így látta azt a kérdést az ellenzék, amely egységesen kérte arra a kerület vezetését, hogy az elmúlt hetek hallgatását követően kezdjen érdemi tárgyalásokat  a kormányzattal arról, hogy más településekhez hasonlóan, a XVIII. kerületet érintő útszakaszok is kerüljenek ki az útdíjfizetés hatálya alól.

A kormánypárti képviselők cinikus hozzállásának legjobb példája, amikor az ülésen Dömötör István, kormánypárti alpolgármester gyermeki naivitással kezdett magyarázkodásba arról, hogy vajon miért nem csináltatott az önkormányzat forgalomszámlálást, amely alátámasztaná, vagy cáfolná a kerületi ellenzék állításait.

Az azóta napvilágra került felmérésekből persze egyértelműen kiderült:

A legforgalmasabb januári napokon közel 30%-kal több jármű haladt át a fizetőssé vált útszakaszok alternatív útvonalain az elmúlt év azonos időszakához képest 

Ughy Attila ismét néma maradt.

Kerületünk első embere nem érezte fontosnak, hogy az ülésen megszólaljon az ügyben. Kormánypárti kollégáival ellentétben így tett az elmúlt hetekben is. Míg más fideszes polgármesterek és országgyűlési képviselők nyilvánosan tiltakoztak a megyei matrica rendszer bevezetése ellen, kerületünk két kormánypárti bólogatójánosa szavazógépe csivovnyika politikusa Ughy és Kucsák bőszen hallgatott. Ennek persze meg is lett az eredménye. Az elmúlt hetek történései azt bizonyítják, hogy azon települések többsége, amelyek vezetői nem a pártérdeket, hanem a lakók érdekeit képviselték, kikerültek a díjfizetéssel érintett útszakaszok közül. Nálunk pedig maradt a sarc.

m0-fizetos-mti.jpg 

A Városkép újság persze erről is kussol hallgat.

kt_02_03.jpg

Az önkormányzat által több tízmillió forintból kiadott Városkép újság természetesen elhallgatja ezt a hírt is. A fideszes Sütő-Nagy Zsolt által főszerkesztett önkormányzati lap újságírója bértollnoka, Kerékgyártó György annak ellenére írt termelési siker jelentést az ülésről, hogy ott a jelek szerint volt más téma is. Hiába, van az a pénz.....

Szólj hozzá

hazugság átverés attila;ughy attila; kucsák lászló sütő nagy zsolt útdíj.M0 Kerékgyártó György fideszes média