2015. már 06.

Kucsák: "az asszony verve...."

írta: Lmagazin
Kucsák: "az asszony verve...."

kucsak_eroszak.JPG

Az országgyűlés Fidesz KDNP-s többsége, és igen köztük Kucsák László gerinctelen gombnyomogató droid országgyűlési képviselő is leszavazta azt az indítványt, amely a családon belüli, nőket ért erőszak minden formájának felszámolását tűzte célul.

A családon belüli (és elsősorban a nők elleni) erőszak minden formájának felszámolása a célja az Európa Tanács úgynevezett Isztambuli Egyezményének. Magyarország még tavaly márciusban aláírta az egyezményt, de azt azóta sem hirdették ki otthon. Ezt sürgette volna meg egy ellenzéki javaslat, szavaztak is róla tegnap, de a magyar törvényhozás többsége elutasította azt. Nyilván nem lepünk meg senkit a szomorú ténymegállapítással, a nemmel szavazók között ott van a mi Lacink is. 

kucsak_nem.JPG

A mi Lacinkat az sem győzte meg, hogy az Európa Tanács nemek egyenlőségével foglalkozó bizottsága áttekintést is készített arról, hogy hogyan állnak а szervezet tagállamai а nők elleni erőszak felszámolásának terén.

А tanulmány szerint:

  • Magyarországon törvény még nem garantálja, hogy az ügyész a családon belüli erőszak minden formája esetén büntetőeljárást indíthasson.
  • Magyarországon a jog még nem írja elő, hogy az ügyészség a szexuális erőszak minden formája ellen felléphessen büntetőeljárással.
  • Uniós tagállamként egyedüliként Magyarországon nem foglalkozik professzionális szakértők által bonyolított intervenciós program az erőszakot elkövető férfiakkal.
  • Magyarország egyike annak a két uniós tagállamnak, ahol a rendőrök nem kapnak külön rendszeres szakmai képzést, hogyan lépjenek fel a nők ellen irányuló erőszak esetén, miként avatkozzanak be ilyen esetekben, vagy milyen módon akadályozzák meg az erőszakot.

Összefoglalva több jogszabályt, így a Büntető-törvénykönyvet is módosítani kellene, intézményrendszereket kellene kialakítani. Sajnos a szavazásból kiderült, Kucsák László szerint ezen a téren minden rendben van úgy, ahogy van.

Az ügyben megkérdeztük a NATIK (Nők a Tizennyolcadik Kerületért Alapítványt) Vezetőjük, Mogyorósiné dr. Pécsi Ildikó megkeresésünkre annyit válaszolt, "kiforrot véleményük van az isztambuli egyezmény elfogadásáról" de ezt velünk nem kívánja megosztani. 

Mindezek fényében a legjobb amit a mi Lacinknak ajánlani tudunk az az, hogy zenei repertoárját bővítse a KFT dalával: száll egy pofon a szélben. 

 

Szólj hozzá

nők elleni erőszak alkalmatlanság kucsák lászló fidesz-kdnp