2015. már 09.

Mocsok és bűz a Főutcán

írta: Lmagazin
Mocsok és bűz a Főutcán

2015-03-09-1802_1.jpgHáromszáznál is több romos és elhagyatott ingatlan csúfítja a XVIII. kerületi utcaképet, ám az egyre elkeserítőbb állapot mintha tökéletesen hidegen hagyná Ughy Attila fideszes polgármestert és az embereit. A pestlőrinci gazdátlanság nemcsak a félreeső közterületeken feltűnő, az Üllői úton a düledező épületek látványa, amelyek környékét méteres szeméthalmokkal is gyakran telehordják ma már hozzátartoznak a mindennapokhoz.

2015-03-09-1801_1.jpgA klasszikus filmből ismert "édes semmittevés" következtében megállíthatatlannak tűnik a XVIII. kerületi főutca lepusztulása, amin az sem segít, hogy olcsó marketingként néhány üres önkormányzati üzlet kirakatára tavaly Rögtön jövök feliratű molinot rakatott fel a helyi hatalom.

Cikkünk képei Pestlőrinc legfrekventáltabb részén az Üllői út 495-497.házszámai előtt készültek, kizárólag önkormányzati ingatlanokról. Az elmúlt három év során többször érdeklődtünk a polgármesteri hivatalban arról, hogy vannak-e fejlesztési tervek, vagy bármilyen elképzelések az Üllői út jövőjével kapcsolatban, de érdemi válaszra egyszer sem méltatták a Lőrini Magazin blogját. Sok jóra ezután sem számíthatunk, hiszen éppen a közelmúltban kaptak újabb öt évet és nem látni a jelét annak, hogy valami is változna.

 

 

Szólj hozzá

ughy attila alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre