2015. már 18.

Kucsák nem kíváncsi az ügynökökre.

írta: Lmagazin
Kucsák nem kíváncsi az ügynökökre.

 10669.jpg

Kedden szavazott a Parlament az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló LMP-s javaslatról. A javaslat elbukott. Kerületünk fideszes képviselője, Kucsák László nem támogatta az indítványt.

Sokadik alkalommal szavazott az országgyűlés arról, hogy megismerhetővé váljanak az állambiztonsági múlttal kapcsolatos iratok. Ismét bebizonyosodott az a mindenki előtt közismert tény, hogy a Fidesz ellenzékben még teljes mellszélességgel kiállt az állambiztonsági anyagok teljes nyilvánosságra hozása mellett, amióta azonban kétharmados parlamenti többség birtokában van, ebben az ügyben is (sok korábbihoz hasonlóan) megtagadta önmagát.

Az ügy ismét aktuális, hisz egyre több jel mutat arra, hogy az ország miniszterelnöke, Orbán Viktor is azok között van, akik együttműködtek az egykori állambiztonsági szervezetekkel. Orbán Viktor azt az állítást, amely szerint jelentett katonatársairól a mai napig nem cáfolta. Mindeközben a HVG múlt heti számában bemutatta azokat a dokumentumokat, amelyek alátámasztják a miniszterelnökkel kapcsolatos állításokat. Ilyen előzményeket követően a tisztelt ház tegnap szavazott az LMP-s Schiffer András által benyújtott javaslatról, amely átláthatóvá kívánta tenni az állambiztonsági múlttal kapcsolatos iratokat. A javaslatot 67-en támogatták 102 nem szavazat ellenében. A szavazási jegyzőkönyvekből egyértelműen kiderül, hogy a 102 nem szavazat a Fidesz soraiból érkezett. Kerületünk fideszes képviselője, Kucsák László bár a teremben volt, nem nyomot gombot. Döntésével csak növelte a kérdések számát.

Vajon Önök szerint Kucsák László miért nem kíváncsi arra, hogy kik voltak a besúgók?

Kérdezzék meg tőle! Email címe: laszlo.kucsak@parlament.hu 

(Ha valakinek válaszolna kérjük osszák meg velünk!)

Szólj hozzá

fidesz hazugság átverés besúgó spicli alkalmatlanság kucsák lászló