2015. már 31.

Nevezzük át a gyorsforgalmi utat!

írta: Lmagazin
Nevezzük át a gyorsforgalmi utat!

ferihegyi-gyorsforgalmi-ut_nod.jpg

Legyen stadion a gyorsforgalmi útból. Talán így előbb jut pénz a korszerűsítésre. Meglepő javaslattal állt elő a szocialisták kerületi frakcióvezetője.

A hétfői tragikus kimenetelű közlekedési baleset apropóján írt jegyzetet Kőrös Péter, az MSZP kerületi frakcióvezetője. Az ellenzéki politikus levelet írt Orbán Viktornak, amelyben arra kéri, a stadionokra szánt 97 milliárd egy részéből inkább a ferihegyi gyorsforgalmi utat korszerűsítsék.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Egy, a szívének kedves kéréssel fordulok Önhöz. Mint az mindenki előtt világos, Ön rajong a labdarúgásért. Bizonyára emlékszik rá, hogy vasárnap a "nemadóforintokból" megépült Groupama Arénában 0:0-ás döntetlent játszott a magyar válogatott a hellén csapattal. Másnap reggel tragikus kimenetelű közlekedési baleset történt a repülőtérre menet. A balesetben egy személy életét veszítette, míg a görög válogatott három tagja megsérült. 

Miniszterelnök Úr! Magyarország egyetlen komoly nemzetközi repülőtere Ferihegy. (Ön 2010 óta Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérként ismeri). A légikikötőt legtöbben a Ferihegyi Gyorsforgalmi úton közelítik meg. Szakemberek és Ön előtt is bizonyára ismert, hogy az út jelenlegi állapotában lényegében csak kockázatokat hordoz. Baleset esetén nincs róla menekülés. Ezt bizonyította a hétfői nap is. 

Miniszterelnök Úr! Ezt az utat naponta több tízezer "keményen dolgozó kisember "használja munkába menet. Ezen az úton közlekedik több százezer "külföldön keményen dolgozó honfitársunk" is, amikor munkába megy (Londonba, Berlinbe vagy bárhová). Ezt az utat használják a külföldről hazánkba látogató vendégek is. Ugyanakkor, ismerve a kockázatot, ezt az utat nem használta a hazánkba látogató Putyin és Merkel asszony.

A fenti "halálút" átépítése már évek óta napirenden van. A BKK (tudja, amelynek vezetője az Ön rokona, Vitézy Dávid volt) 2014. áprilisában szerződést kötött a "Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fejlesztésének tanulmánytervére"  

(Ha esetleg érdekli, itt elolvashatja: http://www.bkk.hu/apps/docs/beszerzes/20140507_02.pdf) Ettől függetlenül minden, a témában jól értesült tudja, hogy az út teljes átépítése kb. 50 milliárd forintot emésztene fel. 

Miniszterelnök Úr! A tragédiával szinte egy időben jelent meg a hír, amely szerint az Ön kormánya idén 97 milliárd forintot költ sportlétesítmények fejlesztésére, nagyrészt stadionépítésre. Ezen felbuzdulva engedjen meg nekem egy javaslatot. A stadion kassza feléből csináltassa meg a gyorsforgalmi utat. Annak érdekében, hogy az Ön szívének is kedves legyen a beruházás, javaslom az utat a beruházással egy időben nevezzék át(ne legyen szemérmes, van benne rutinja)Liszt Ferenc Repülőtéri Stadionnak. Ezzel két legyet is üthetne egy csapásra. Egyrészt több több tízezer keményen dolgozó kisember életén könnyítene, másrészt létrehozhatná az első olyan stadiont, amelyben így naponta többször is teltház van. Gondoljon csak bele! Ha így tesz, a "közszolgálatinak mondott akkor amikor televízió" naponta többször jelentkezhetne (reggel és este biztos a siker) a helyszínről, ahonnan élőben számolhatna be arról, hogy teltház van a stadionban. 

Kérem, fontolja meg a javaslatomat!

Üdvözlettel:

Kőrös Péter

egy keményen dolgozó kisember

Kíváncsian olvasnánk Ughy Attils és Kucsák László levelezését is gyorsforgalmi ügyben. Ha valaki látta szóljon!

 

 

 

Kíváncsian olvasnánk Ughy A 

Szólj hozzá

gyorsforgalmi pestszentlőrinc pestszentimre kőrős péter MSZP XVIII.kerület