2015. jún 16.

Ami ép felturják, ami romos maradhat

írta: Lmagazin
Ami ép felturják, ami romos maradhat

kossuth_18_kicsi.jpgNehezen tudnak megbékélni a Pestszentlőrincen élők a kerület központi helyén lévő Kossuth tér feltúrásával, aminek csak kisebbik oka a főleg fiatalok számára találkozási helyként szolgáló park időleges lezárása. A helyi ügyekkel foglalkozó internetes fórumokon folyamatosan szóvá teszik, hogy sokkal jobb célokra is elkölthették volna az átalakításokra szánt közel 350 millió forintot, mivel a park kifogástalan állapotban volt eddig is.

A kerület 2013-ban nyújtott be pályázatot a fővárosi közgyűlés rehabilitációs alapjára, ahol fejlesztési célterületként a Kossuth teret jelölték meg. A döntési folyamat elején a városházi hírek szerint még szóba került, hogy hasznosabb lenne az önkormányzati tulajdonban álló, Üllői út mindkét oldalán nagy számban fellelhető romos ingatlanok rendbe hozatala,  a képviselők valamiért - talán a városligeti kormányzati fejlesztések által teremtett divat kedvéért - a park átépítésére szavaztak. A benyújtott tervek szerint a zöld felület kárára még megépül egy nagy alapterületű vendéglátó hely, aminek a létjogosultsága amiatt is vitatható, mert néhány perces gyalogtávon belül három étterem működik a környéken. A kerületi legenda szerint egy, a helyi hatalommal szivélyes viszonyban lévő üzletember keresett helyet egy nívós vendéglátó helynek, emiatt volt szükség az egész beruházásra.

Az ügyben megkerestük Szaniszló Sándor, szocialista fővárosi képviselőt, a pénzügyi és ellenőrző bizottság vezetőjét, aki elmondása szerint mindig örülni kell, ha forrásokhoz jut Pestszentlőrinc, de a siker akkor lehet teljes, ha az elnyert tíz- és százmilliókat értelmes célokra fordítják. Az MSzP képviselője hozzátette, hogy a közelmúltban két esetben tárgyalt az üllői utat csúfító lepukkant ingatlanok pályázati körbe való bevonásáról, egyelőre szerény eredménnyel.

Szólj hozzá

kossuth tér szaniszló sándor pestszentlőrinc pestszentimre