2015. júl 08.

Kockajáték tábor a legózás megszállottjainak

írta: Lmagazin
Kockajáték tábor a legózás megszállottjainak

lego3.jpgHárom helyszínen, egyhetes turnusokban várja a nyáron a LEGO szerelmeseit a Kockajáték tábor. Az IBS OC június 22. és július 10., a Millenáris július 13. és július 31., míg a XVIII. kerületben a Sztehlo iskola július 13. és augusztus 7. között ad otthont a rendezvénynek.

A tábor ötletét az adta, hogy magam is nagy rajongója vagyok a legózásnak. Egészen kicsi gyerekként szerettem bele ebbe a játékba, és ez a szenvedély azóta is tart. Nyáron sokféle tábor várja a gyerekeket, de ehhez hasonló még nem volt, márpedig az egyik legbiztosabb módja, hogy lekössük a gyerekek figyelmét az az, ha egy nagydoboz legót adunk a kezükbe –mondta Ruzsa István, a Kockajáték club lőrinci táborának ötletgazdája, szervezője.

Az első Kockajáték táborra háromszoros volt a túljelentkezés, így idén már nemcsak budai, hanem pestszentlőrinci helyszín is lesz. Dél-Pest vonzáskörzetéből, Vecsésről, Gyálról és Monorról is sokan jöttek tavaly, ezért adott volt a XVIII. kerület, ami sokkal közelebbi helyszín az itt élő Lego-fanatikusok számára. A táborra a lőrinci majális óta már lehet jelentkezni. Magán a majálison is nagyszerűen sikerült a bemutatkozásunk, 550 látogatónk volt. Kint voltunk a Gyereknapon is a Bókay-kertben – tette hozzá Ruzsa István, aki egy nagyszabású „építkezésbe” is belefogott.

A Sztehlo gimnáziumban induló nyári táborral az eredeti tervek alapján, elkészítem Legóból az iskola élethű mását, amit később promóciós célokra megtartunk és szeretnénk a jövőben minél több városba elvinni, és népszerűsíteni ezt a nagyszerű játékot.A tábor iránt egyébként hatalmas az érdeklődés, a majális utáni első héten már több mint 500 jelentkező volt.

A játék szerelmeseit egyébként elképesztő mennyiségű építőelem várja majd. Összesen 500 kg LEGO áll majd a gyerekek rendelkezésére, színre, formára szétválogatva. Ezen kívül terepasztalok, vonatok, a legmodernebb építőelemek, terepjárók, egyszóval minden, amit a LEGO fel tud vonultatni. Lesz továbbá filmvetítés is a LEGO történetéről és a játékgyártás folyamatáról is. A tábor nem csak a gyermekeket fogadja, hanem a kerületi padagógusoknak és fiataloknak is munkád ad, persze ha szeretnénk egy kis bérkiegészítésre szert tenni.

A Kockajáték táborról bővebb információ a tabor@kockajatek.hu e-mail címen, a kockajatek.hu/legotabor internetes oldalon, valamint a 06-70-885-6665-es telefonszámon kapható.

 

Szólj hozzá

pestszentlőrinc pestszentimre legó tábor Rúzsa István