2015. júl 10.

Beintenek az üvegzsebnek

írta: Lmagazin
Beintenek az üvegzsebnek

kucsák m1.JPGA fideszes többséggel együtt Kucsák László is megszavazta 2015.07.06-án az információszabadságról szóló törvény módosítását. A döntéssel a kormány azokat kívánja - nem is titkoltan - ellehetetleníteni, akik a közpénzek útját szeretnék követni, mostantól a fénymásolás költségein túl az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét is megfizettetik, ha az adatigénylés teljesítése aránytalan mértékű munkával jár. Az aránytalan igénybevétel tényét maga a megkérdezett szervezet állapítja meg, ahogy azt is, hogy összegszerűen mekkora az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költsége.

Az érdeklődőknek semmilyen lehetősége nem lesz a felszámolt költségek megalapozottságát ellenőrízni, így bizonyosan csökkenni fog a közérdekű adatigénylések száma, ami további lehetőséget nyújt a fideszes oligarchák közpénzből való meggazdagodásához. A kormánypárti döntéshozók mintha elfelejtenék azt, hogy az államnak és a közfeladatot ellátó szerveinek alapvető feladata a nyilvánosság tájékoztatása, mivel abból a pénzből gazdálkodnak, amit az emberektől adók és járulékok formájában elvonnak. Úgy tűnik Kucsák László ezt nem így gondolja a kérdés csak az, hogy miért? Vajon azért, mert a közvéleménnyel szemben a pártja érdekeit tartja szem előtt, vagy azért mert számára sem hátrányos, ha bizonyos XVIII. kerülethez kötődő, csak a beavatottak által érthető pénzmozgások adatai nehezebben, vagy egyáltalán nem kaphatnak nyilvánosságot?

Szerettük volna Kucsák Lászlót megkérdezni az ügyben, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a képviselő úr egy tengeren túli utazáshoz csomagol éppen, emiatt nincs módja velünk foglalkozni.
Szólj hozzá

fidesz korrupció pestszentlőrinc pestszentimre kucsák lászló