2015. sze 26.

Béremelési programot terjeszt be az MSzP

írta: Lmagazin
Béremelési programot terjeszt be az MSzP

korozs_xviii.jpgEgyszeri, 50%-os béremelésről szóló törvényjavaslatot készülnek a Parlament elé terjeszteni a szocialista képviselők a közalkalmazottak számára és dolgoznak egy olyan modelszámításon is, amely lehetővé tenné a minimálbérek érezhető emelését is. A nagyívű javaslatról Korózs Lajos országgyűlési képviselő, korábbi szociális államtitkár számolt be a Pestlőrincen megtartott lakossági rendezvényén.

A képviselő elmondása szerint még soha nem éltek ilyen rosszul az állami alkalmazottak, a szociális ágazatban például nyolc éve volt utoljára béremelés. A helyzetet jól mutatja, hogy egy átlagos, időseket ápoló szakember 30 év munkaviszony után havi 83 ezer nettót keres. Miközben a fideszesek ezekben a napokban jelentették be az állami vezetők bérének a megduplázását, amelynek a felső határa a garantált jutalmakkal együtt elérheti az évi 72 millió forintot!

A szocialista törvény javaslat szerint 2016. közepétől legkevesebb nettó 150 ezer forint lenne a középfokó végzetséggel rendelkező állami alkalmazottak havi fizetése, a főiskolai diplomával rendelkezőké nettó 175 ezer, míg az egyetemi végzettséghez 200 ezer forintos nettó munkabér járna. A jövedelmek fedezetéül a 2016-os GDP növekedés mintegy 500 milliárd forintos növekedése szolgálna, valamint a stadion építések leállítása és a Magyar Nemzeti Bank 300 milliárdos extra költekezéseinek befagyasztása.

Szólj hozzá

mszp béremelés xviii korózs lajos