2016. jan 21.

50 milliárd kellene a Főváros életben tartásához

írta: Lmagazin
50 milliárd kellene a Főváros életben tartásához

szs_szavazo_kijelzo.jpgElképzelhetetlenül nagy összeg, 50 milliárd forint hiányzik a legatyásított Főváros költségvetéséből a BKV járatok üzemeltetésére, ám a hónapok óta tartó Tarlós-Orbán csörtéből csak annyi valósult meg, hogy kiderült az ország vezetése számára Budapest mindössze egy "irodalmi kérdés".

Ha néhány hónapon belül nem változik a helyzet Tarlóséknak nemigen marad más választása, mint arról dönteni, hogy a metró és a buszok járjanak inkább és szüneteltessék a közvilágítást, az utcák takarítását, a színházak előadásait, vagy fordítva. A helyzet tisztázása érdekében rendkívüli ülés összehívását kérték az ellenzéki képviselők, aminek a főpolgármester eleget is tett de hiába, mert a fideszes többség - közöttük Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere - jobbnak látta, ha a távolmaradással határozat képtelenné teszi a Fővárosi Közgyűlést.

- Azt a javaslatot szerettük volna elfogadtatni, hogy a Főváros éljen a felterjesztési jogával és szülessen törvény a budapesti lakosoktól központilag beszedett jövedelem adók korábbi arányú visszaosztására, ami elegendő lenne az alaptevékenységek ellátására - mondta Szaniszló Sándor, szocialista képviselő, az ülés összehívásának egyik kezdeményezőjeként.

A fővárosi képviselők legközelebb január végén üléseznek, az ellenzék erre az időpontra szeretné ismételten benyújtani a javaslatait, de könnyen lehet a fideszes többség tartva Orbánék megrovásától azokat megtárgyalni sem lesz hajlandó.

Szólj hozzá

budapest bkv szaniszló sándor