2016. feb 04.

Nyílt levél a KLIk helyi urához.

írta: Lmagazin
Nyílt levél a KLIk helyi urához.

10965799_5f6ba266d218ef7390bbcd154e847b0c_wm.jpg

Országszerte tüntetések zajlottak a kormány oktatási rendszerével szemben. A pedagógus társadalom és a szülők közösen mondták ki, hogy a kormány által az oktatási rendszerre erőltetett központosítás megbukott.

Az ügyben elindult a kormányzati verkli is. Hományi Tamás, a kerület tankerületi igazgatója egyeztetni hívja a pedagógusokat mára.A kerületi MSZP frakcióvezetője ennek kapcsán nyílt levelet tett közzé internetes oldalán, amelyet mi is leközlünk. (Az önkormányzati média eddig sem foglalkozott az oktatási rendszer bajaival, most sem ír róla egy sort sem)

 

Tisztelt Hivatalvezető Úr! Kedves Hományi Tamás!

Miután régóta ismerjük egymást, gondolom, megbocsátod a közvetlen megszólítást. Magyarországon megmozdult valami. A pedagógusok egy jelentős részénél betelt a pohár, és kimondták azt, amit évek óta mindenki tud: rendszer szintű problémák vannak az oktatás területén, és ezt a problémát a jelenlegi kormány generálta.

Ma az ország több városában tüntetést tartanak, ahol a pedagógusok, és a szülők közösen mondanak véleményt arról, amiről az elmúlt négy évben az a szervezet, amelynek helyi ura vagy, nem volt hajlandó érdemben tudomást venni. Az együttműködés képtelenség ékes bizonyítéka annak, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere ma már csak a közintézmények falain porosodó dekoráció. Legfőképpen azok nem tartják magukat se annak szavaihoz, se szelleméhez, akik kötelezően fölszögeltették azt a falakra.

A megmozdulások meghirdetésével párhuzamosan a kormányzati propaganda gépezet is mozgásba lendült. Habony és Flinkenstein tanácsadó urak levették a polcokról az ügyeletes forgatókönyvet. Indul a megosztás, és az elterelés.

Kedves Tamás! Főnököd, Balog Zoltán utasításának eleget téve holnap 17:00-ra egyeztetésre hívtad a kerületi pedagógusokat a kerület egyik gimnáziumába. Arra kérted az igazgatókat, hogy azokat a pedagógus kollégákat hozzák magukkal, akik képesek előre vinni az ügyeket.

Tamás! Nekem, és még sokaknak az a véleményünk, hogy pozíciódból adódóan a Te feladatod volt, hogy előre vidd a kerületi közoktatás ügyét. Így kérlek, hogy a holnapi összejövetelt mindenképp használd fel arra, hogy választ adsz az alábbi kérdésekre:

- Működésed során mikor és milyen témákban kérted a pedagógusok véleményét a KLIK működésével kapcsolatban?

- Tankerületvezetői tevékenységed során hány esetet tudsz felsorolni, amikor kerületi pedagógus kollégák problémafelvetéseit tolmácsoltad főnökeid felé, és azok megoldásában is részt vettél?

- Közel négy éves munkásságod eredményeként mely kérdésekben lett jobb/hatékonyabb a kerületi közoktatás helyzete, minősége?

Attól tartok, ha őszintén válaszolnál a kérdésekre, akkor kiderülne, hogy a KLIK mint fenntartó nem képes betölteni azt a funkcióját, amelyre létrehozták!

Tamás! A közoktatás jelenlegi rendszerét bíráló érvek rendkívül súlyosak, a napvilágra kerülő tények pedig szilárd alapokon állnak. A történelem valahogy úgy rendelte, hogy ennek a 100 ezres közösségnek most Te tartozol felelősséggel.

Ebből a felelősségből egy lépés még hátra van. Kérlek, állj a kerületi pedagógusok mellé. Ne engedd, hogy az oktatás ügye a koalíciós marakodás prédája legyen. Az iskola nem laboratórium, ahol kormánypárti politikusok érdekeik szerint szabadon kísérletezgethetnek. Az iskola a jövőért érzett és viselt felelősség. Ezért támogasd a tanárokat, segítsd a munkájukat, és ha a hivatalod ebben akadályt gördít elébük, akkor tudj lemondani - a hivatalról.

 

Üdvözlettel: Kőrös Péter önkormányzati képviselő

Szólj hozzá

alkalmatlanság pestszentlőrinc pestszentimre fidesz-kdnp Hományi Tamás