2016. feb 24.

Nyakleves is jár a belépő mellé

írta: Lmagazin
Nyakleves is jár a belépő mellé

fradi_sec_1.jpgA Lőrinci Sportcsarnok vészkijáratához terelték, közben ütötték-verték a Pler-Komló kézilabda mérkőzésre érkezett vendégszurkolókat a rendezvényt biztosító Fradi Security Kft. fekete egyenruhás emberei. A kézilabda bajnokság tavaszi fordulóján a közönség szerint az első félidőben valaki a játéktérre dobott egy sörrel félig teli műanyagpoharat, a játék során pedig a nézőtéren többször is kórusban énekelték a Kubatov, takarodj! rigmusokat. Ez elég is volt.

A PLER meccs végén a mint­egy 60-70 vidéki szurkolót, akik között idősek és kiskorúak is voltak körbevett 8-10 megtermett gárdista, akik különösebb válogatás nélkül ütlegelni kezdték a karnyújtáson belül tömörülő, megrémült embereket.

– Nyugalmazott rendőr vagyok, állítom semmi nem indokolta, hogy fizikai erőszakot alkalmazzanak, békésen beszélgetve indultunk a buszaink felé, emlékezett a Blikknek egy rosszul járt komlói hozzátéve, hogy a verés megkezdése előtt többen zsebre tették a jelvényüket.

– Képes bizonyítékaink vannak a támadásról, a sérülésekről orvosi látleleteket készítettünk, az eset felháborító, fegyelmi vizsgálatot kérünk a szövetségtől – mondta Szigeti Szabolcs, a komlói klub ügyvezetője. Köztudott, hogy „Kubatovozás” miatt a Fradi Security egyenruhásai, akik között sokan börtönviselt múlttal rendelkeznek vertek már meg szurkolókat több futballmeccsen is, a kézilabdát azonban eddig elkerülték a hasonló incidensek.

Az esetről megkérdeztük a PLER tulajdonosát, a pestszentlőrinci önkormányzat véleményét, ám nem kívántak a megvert emberektől sem bocsánatot kérni, sem arra válaszolni, hogy az eset miatt szerződést bontanak-e a Kubatov gárdával.

Szólj hozzá

fidesz alkalmatlanság xviii pestszentlőrinc pestszentimre